Η ιστορία της τέχνης κατά τη διάρκεια ανόδου του διαδικτύου εξετάζεται σε νέο βιβλίο

 Την εποχή πριν από το διαδίκτυο η επικοινωνία γινόταν σε μεγάλο βαθμό μέσω επιστολών, φαξ ή τηλεφωνημάτων και οι καλλιτέχνες βασίζονταν κυρίως σε φυσικές εκθέσεις και στους ιδιοκτήτες γκαλερί για να προωθήσουν τα έργα τους.

Ένα νέο βιβλίο που καταγράφει την άνοδο του Παγκόσμιου Ιστού (WWW) και το πώς έχει εκπαδεύσει μια νέα φυλή καλλιτεχνών σε αναλογικές και ψηφιακές εμπειρίες θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από τον εκδοτικό οίκο Phaidon.





Το βιβλίο «Internet_Art : From the Birth of the Web to the Rise of NFTs» (Τέχνη του Διαδικτύου:Από τη γέννηση του Ιστού στην άνοδο των NFTs) που έγραψε και επιμελήθηκε ο Αιγύπτιος καλλιτέχνης Omar Kholeif καταγράφει τις στιγμές που καθόρισαν την τέχνη στην ψηφιακή εποχή, από τη γέννηση του WWW το 1989 από τον Βρετανό επιστήμονα Τιμ Μπέρνερς Λι , τις εκθέσεις έργων θρυλικών καλλιτεχνών, όπως ο Λόρενς Αμπού Χάμνταμ και ο Ναμ Τζουν Πάικ, έως την άνοδο των NFTs και το τι επιφυλάσσουν για το μέλλον.



Η έρευνα του συγγραφέα, ο οποίος θεωρείται μία από τις κορυφαίες φωνές στον ψηφιακό κόσμο, συνδυάζεται με την προσωπική αφήγηση, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Στο βιβλίο 296 σελίδων με 75 φωτογραφίες παρουσιάζεται η ιστορία του διαδικτύου και πώς δημιούργησε νέες δυνατότητες για καλλιτέχνες τόσο ψηφιακές όσο και στον αναλογικές.

 

Κ.Γ. ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........