Έτοιμος να δεχτεί βρέφη και νήπια είναι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Χανίων στην περιοχή Πυθάρι Ακρωτηρίου.

 Έτοιμος να δεχτεί βρέφη και νήπια από τη νέα σχολική χρονιά (2023-24), είναι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Χανίων στην περιοχή Πυθάρι Ακρωτηρίου.


Ο σταθμός, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα λειτουργεί σε ανακαινισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του πρώην δημαρχείου Ακρωτηρίου, ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, και σε αυτόν μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 25 νήπια, ενώ θα λειτουργήσουν δύο ακόμη τμήματα 12 βρεφών.



Σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρεται στην προσπάθεια του δήμου για κάλυψη των αναγκών στον τομέα της φροντίδας βρεφών και νηπίων και επισημαίνει:

 



«Στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των κτιρίων που διαθέτει ο Δήμος Χανίων, ολοκληρώσαμε εντός χρονοδιαγράμματος βάσει της σχετικής σύμβασης, το έργο της συνολικής διαμόρφωσης τμήματος του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου, σε έναν υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό. Ο συγκεκριμένος σταθμός θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 παιδιά συνολικά, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους και προσφέροντας τις απαιτούμενες παροχές, με ασφάλεια και απόλυτη προσβασιμότητα».



Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, ανήλθε σε 336.000 ευρώ(χωρίς Φ.Π.Α.).

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........