Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο (και τα λιγότερο) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο (και τα λιγότερο)

 Αμετακίνητη παραμένει η θέση της Ελλάδα στον τελευταίο δείκτη της Henley Passport με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο, με το ελληνικό έγγραφο να είναι όγδοο στην κατάταξη, θέση που διατηρούσε και στην αντίστοιχη κατάταξη του Ιουλίου του 2022.

Σύμφωνα με τον δείκτη, η Ελλάδα κατατάσσεται στην όγδοη θέση, προσφέροντας τη δυνατότητα πρόσβασης στους κατόχους του ελληνικού διαβατηρίου χωρίς βίζα σε 185 προορισμούς στον κόσμο. Την ίδια θέση μοιράζονται με την Ελλάδα η Μάλτα, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Οι ασιατικές χώρες συνεχίζουν να κυριαρχούν στην κατάταξη με τα πιο ισχυρά διαβατήρια το 2023, με τους Ιάπωνες πολίτες να απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη ελευθερία, καθώς μπορούν να επισκέπτονται έναν αξιοσημείωτο αριθμό 193 προορισμών σε όλο τον κόσμο, χωρίς βίζα.



Η Ιαπωνία “αναρριχήθηκε” από τη δεύτερη θέση το 2022 στην πρώτη θέση φέτος, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη διαβατηρίων Henley Passport Index της εταιρίας Henley & Partners, η οποία με έδρα στο Λονδίνο παρέχει συμβουλές για την παγκόσμια ιθαγένεια και διαμονή. Ο δείκτης βασίζεται σε στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

Τα διαβατήρια της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, προσφέροντας στους κατόχους τους τη δυνατότητα πρόσβασης χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς.

Η Ευρώπη κατέχει επίσης εξέχουσα θέση στην πρώτη 10άδα, με τη Γερμανία και την Ισπανία να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, με πρόσβαση σε 190 προορισμούς, ακολουθούμενες από τη Φινλανδία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο (189 προορισμούς).

Η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση (188 προορισμούς), ενώ η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε ισοπαλία για το έκτο πιο ισχυρό ταξιδιωτικό έγγραφο στον κόσμο φέτος (187 προορισμούς).

Το αμερικανικό διαβατήριο ακολουθεί στην έβδομη θέση (186 προορισμούς).

Το βρετανικό έγγραφο, όπως και αυτό των ΗΠΑ έπεσαν στις θέσεις 6 και 7 σχεδόν μια δεκαετία αφότου κατείχαν από κοινού την πρώτη θέση, το 2014.

Από την άλλη, το Αφγανιστάν διαθέτει το λιγότερο ισχυρό διαβατήριο παγκοσμίως, προσφέροντας στους κατόχους του πρόσβαση χωρίς βίζα σε μόλις 27 προορισμούς.

Αντίστοιχα, το Ιράκ, η Συρία, το Πακιστάν, η Υεμένη, η Σομαλία, το Νεπάλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, η Βόρεια Κορέα και η Λιβύη συμπληρώνουν τη δεκάδα με τα πιο ανίσχυρα διαβατήρια στον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης χωρίς βίζα σε μόλις 29, 30, 32, 34, 35, 38, 38, 40 και 41 προορισμούς, αντίστοιχα.

Τα 10 πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2023

1.Ιαπωνία (193 προορισμοί)
2.Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα (192 προορισμοί)
3.Γερμανία, Ισπανία (190 προορισμοί)
4.Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο (189 προορισμοί)
5.Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία (188 προορισμοί)
6.Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο (187 προορισμοί)
7.Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες (186 προορισμοί)
8.Αυστραλία, Καναδάς, Ελλάδα, Μάλτα (185 προορισμοί)
9.Ουγγαρία, Πολωνία (184 προορισμοί)
10.Λιθουανία, Σλοβακία (183 προορισμοί)

money-tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........