Αθήνα, Ρόδος και Μήλος στους 20 καλύτερους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη το 2023

 Η Αθήνα, η Ρόδος και η Μήλος συμπεριλαμβάνονται στους 20 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για διακοπές το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διενήργησε η πλατφόρμα European Best Destinations 2023.


Στην ψηφοφορία, συμμετείχαν περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από 178 χώρες. Οι 20 καλύτεροι προορισμοί αναδείχθηκαν μέσα από το ένα σύνολο 400 υποψήφιων περιοχών. Η Αθήνα κατέλαβε τη 2η θέση ενώ η Ρόδος και η Μήλος την 14η και 18η θέση αντίστοιχα.


Την πρώτη θέση στη σχετική ψηφοφορία κατέλαβε η Βαρσοβία στην Πολωνία. Τις άλλες θέσεις εκτός από τους 3 ελληνικούς προορισμούς κατέλαβαν οι: Maribor στη Σλοβενία, Βιέννη στην Αυστρία, Cittadella στην Ιταλία, Έσση στη Γερμανία, Veszprém στην Ουγγαρία, Λονδίνο στην Αγγλία, Grenoble Alpes στη Γαλλία, Mannheim στη Γερμανία, Porto-Santo στη Μαδέρα, Τολέδο στην Ισπανία, Faial στις Αζόρες, Κοπεγχάγη στη Δανία, Tossa de Mar στην Ισπανία, Ascona-Locarno στην Ελβετία, Πράγα στη Τσεχία και Sóller στην Ισπανία. 

Όσον αφορά στους τρεις κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, οι ταξιδιώτες ανέφεραν τα εξής:

Η Αθήνα, είναι ένας προορισμός που πρέπει να δει κανείς για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, είναι το λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το γαλάζιο της θάλασσας, τα απίστευτα τοπία και το όμορφο φως του ήλιου βοηθούν πνεύμα και σώμα να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. 

Επίσης, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος με εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις, έντονη νυχτερινή ζωή, δημιουργική αίσθηση και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή. Πρόκειται για έναν καλλιτεχνικό φάρο του αρχαίου κόσμου, με εντυπωσιακά μεσογειακά τοπία, αλλά και έναν από τους καλύτερους προορισμούς Street Art στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες θεωρούν ότι το νησί της Ρόδου είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης, ένας τέλειος προορισμός για κάθε είδους ταξιδιώτη αλλά και για τους λάτρεις των παλαιών μνημείων, της κληρονομιάς, των φρουρίων και των κάστρων. 


Η υπέροχη μεσαιωνική πόλη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Γενικότερα,  οι ταξιδιώτες μεταξύ άλλων μαγεύονται από την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου, την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου ή τις ώρες χαλάρωσης στην παραλία του Αγίου Παύλου ή στην παραλία της Τσαμπίκας.


Τέλος, η Μήλος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για ονειρεμένες διακοπές στην Ελλάδα. Ψηφίστηκε ως ένας από τους καλύτερους τόπους για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2023, ενώ συμπεριλήφθηκε στους προορισμούς με τις καλύτερες φυσικές πισίνες και καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της Παραλίας Σαρακίνικο. Κατατάσσεται επίσης στα μέρη με τα Καλύτερα Γλυπτά της Ευρώπης, καθώς η Αφροδίτη της Μήλου που εκτίθεται τώρα στο Παρίσι, ανακαλύφθηκε από έναν χωρικό στο νησί της Μήλου. 

Εν κατακλείδι, οι ταξιδιώτες συμφωνούν στο ότι η Μήλος κατατάσσεται προφανώς στα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας.

https://www.travel.gr/



ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........