Εκπαιδευτική εκδρομή απο το μουσείο Θύραθεν

Μόλις 15 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο στο ιστορικό χωριό Κρουσώνα βρίσκεται το μουσείο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μουσικών οργάνων, έρευνας και τεκμηρίωσης με το χαρακτηριστικό όνομα "ΘΥΡΑΘΕΝ"* θύραθεν παιδεία = η κλασσική παιδεία (στο Βυζάντιο η παιδεία που είχε κοσμικό χαρακτήρα). 

 


Σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι, στο σημείο όπου οι ήχοι της φύσης γονιμοποιούν τα παραδοσιακά όργανα και γεννούν αενάως αξεπέραστες μελωδίες, επιφυλάσσεται στον επισκέπτη ένα ταξίδι στη γοητεία της μουσικής. 

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στους σκοπούς του μουσείου, η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με την ελληνική παραδοσιακή μουσική στο σύνολό της και την εξοικείωσή της με τα παραδοσιακά όργανα αρχικά του τόπου και κατόπιν των γειτονικών χωρών. 

 

THIRATHEN Traditional Museum of music instruments research & documentation Heraklion, Krousonas GR +30.6972656631 |+30.2810711196 | info@thirathen.com www.thirathen.com facebook : https://www.face

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........