Πλειστηριασμοί: Κίνδυνος για ακίνητα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου λόγω των νόμων Μητσοτάκη

 Συνάντηση Χάρη Μαμουλάκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (Ε.Α.Σ.Η.) Σταύρο Γαβαλά

Με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ.Η. Σταύρο Γαβαλά συναντήθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή την είδηση ότι Ιρλανδικό fund απειλεί να βγάλει στο σφυρί ακίνητα - φιλέτα ιδιοκτησίας της


Ο Σταύρος Γαβαλάς ενημέρωσε τον Χάρη Μαμουλάκη για όλα όσα είχαν προηγηθεί και την αιφνιδιαστική κίνηση του Ιρλανδικού fund, καθιστώντας ξεκάθαρη τη θέση των αγροτών να αγωνιστούν μέχρι τέλους και με κάθε τρόπο, προκειμένου να μην υλοποιηθούν αυτές οι απειλές και να μην χαθούν αυτά τα ακίνητα.

Ο Χάρης Μαμουλάκης από την πλευρά του, ο οποίος ήταν Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά τις συζητήσεις του σχετικού νόμου «Ηρακλής», ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ.Η. για τις ενέργειες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την πρόνοια που είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την προστασία των ακινήτων των Αγροτικών Ενώσεων και σε δήλωσή του τόνισε:


 «Προνομιακά ακίνητα που ανήκουν στους αγρότες του τόπου μας και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Ένωσης, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί από fund που αγόρασε δάνεια σε τιμή κατά πολύ υποδεέστερη της αξίας τους. Πρόκειται για μια ακόμα παρενέργεια των γνωστών νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για ένα ακόμη καίριο χτύπημα που πλήττει την αγροτική μας οικονομία. 

Για ένα ακόμη αποτέλεσμα της μεροληπτικής πολιτικής της ΝΔ υπέρ των λίγων και ισχυρών, εις βάρος των πολλών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η στάση μας είναι κρυστάλλινη: Στηρίζουμε τις προσπάθειες εξυγίανσης και τον ανένδοτο αγώνα των αγροτών και θα ενισχύσουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα το αγωνιστικό πλαίσιο στο οποίο θα προχωρήσουν. Αυτή η ακίνητη περιουσία ανήκει στους αγρότες μας και στις επόμενες γενιές. Κι εκεί θα παραμείνει.».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 22/2 στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Σ.Η. στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, ο Σταύρος Γαβαλάς ξενάγησε τον Χάρη Μαμουλάκη στους χώρους του συσκευαστηρίου της Ένωσης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........