Παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή Το Επετειακό Ιστορικό Σύγγραμμα «Το Μαλεβίζι Στην Επανάσταση Του 1821». - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή Το Επετειακό Ιστορικό Σύγγραμμα «Το Μαλεβίζι Στην Επανάσταση Του 1821».

 Η Ενορία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Μύρωνα, ώρα 18:00, παρουσιάζουν το επετειακό ιστορικό σύγγραμμα «Το Μαλεβίζι στην Επανάσταση του 1821».


Σας καλούμε με μεγάλη χαρά σε αυτή την άκρως πολιτιστική, εκπαιδευτική και τιμητική εκδήλωση να παραστείτε και να γνωρίσουμε όλοι μαζί τα όσα σημαντικά έχουν να παρουσιαστούν.

333269974_547408340703633_2321343851002991476_n


Για την έκδοση αυτή εννέα προσωπικότητες έσκυψαν με συστηματικό τρόπο στις πρωτογενής πηγές, αποκάλυψαν και σύνδεσαν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Μαλεβιζίου.


Μεμονωμένα ιστορικά γεγονότα, κρίσιμες αποφάσεις, σημαντικές συνέργειες που άφησαν το αποτύπωμά τους και παράγουν επιδραστικότητες μέχρι σήμερα, βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως.


Η καταγραφή αυτή αφορά απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το Μαλεβίζι, με εκτενείς αναφορές στην κωμόπολή μας και την συμβολή της στην Επανάσταση γενικότερα, αναδεικνύοντας τους ανεξίτηλους δεσμούς, τη συνεκτικότητα και την ιστορική συνέχεια-πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.


Συγγραφείς του επετειακού τόμου είναι οι:

Δετοράκης Θεοχάρης, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης (Πρόλογος του βιβλίου), Ψιλάκης Νίκος Δημοσιογράφος- Συγγραφέας (Κάθε που περιδιαβαίνω το Μαλεβίζι), Μαστρογιαννάκης Κωνσταντίνος Καθηγητής Φιλόλογος (Ιστορικά γεγονότα της επανάστασης του 1821 στο Μαλεβίζι.

Προσωπογραφίες Αγωνιστών του 1821 στο Μαλεβίζι), Ανδριώτης Νίκος Ιστορικός Συγγραφέας (Η οικιστική και πληθυσμιακή εξέλιξη της επαρχίας Μαλεβιζίου στη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας και οι επιπτώσεις των επαναστάσεων του 19ου αιώνα), Γιγουρτάκης Νίκος Αρχαιολόγος Φιλόλογος (Μαλεβίζι.


Πώς το γεωγραφικό ανάγλυφο έχει σμιλέψει την ιστορία…), Τσερεβελάκης Ιωάννης Συγγραφέας Φιλόλογος Θεολόγος (Η προσφορά των κληρικών και των μοναστηριών του Μαλεβιζίου στην επανάσταση του 1821), Αστυρακάκης Μανόλης φιλόλογος – συγγραφέας (Περίοδος 1830-1898-από το πρωτόκολλο του Λονδίνου μέχρι την αυτονομία), Μανιός Ανδρέας Ιατρός, διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής, Διευθυντής ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ (Οι γιατροί και η υγειονομική κατάσταση της νήσου Κρήτης στα 1817, όπως την αντελήφθη ο περιηγητής Franz Wilhelm Sieber), και Πυργιανάκης Ηρακλής Αρχιτέκτονας Μηχανικός (Η προσφορά του Μαλεβιζίου σύμφωνα με τον κώδικα θυσιών του 19ου αιώνα).


Για το βιβλίο και τα αντικείμενα της έρευνάς τους θα μιλήσουν οι παρευρισκόμενοι συγγραφείς του σημαντικού αυτού επετειακού τόμου.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ