Τεστ ΠΑΠ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

 Το Τεστ ΠΑΠ είναι γυναικολογική εξέταση με την οποία ο Γυναικολόγος λαμβάνει δείγμα κολπικού και τραχηλικού υγρού με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά και ασθενειών από τις οποίες μπορεί να έχει προσβληθεί μια γυναίκα, καθώς και του ιού HPV. 


Έχει πάρει το όνομά του από τον πρωτοπόρο έλληνα επιστήμονα Γεώργιο Παπανικολάου. Πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από όλες τις γυναίκες, από τη στιγμή που αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές και σε κάθε περίπτωση από το 21ο έτος της ηλικίας τους.


  • Το Τεστ ΠΑΠ είναι μια ανώδυνη εξέταση που διαρκεί λίγα μόλις λεπτά. Οι περισσότερες γυναίκες δεν νιώθουν καμία ενόχληση, ενώ κάποιες ίσως αισθανθούν ένα ασθενές κάψιμο, που όμως περνάει σε λίγα δευτερόλεπτα.
  • Η καλύτερη περίοδος για να προγραμματίσεις ένα Τεστ ΠΑΠ είναι η 1η εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου σου. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ακριβές, καλό είναι να αποφύγεις την ερωτική επαφή, τη χρήση ταμπόν ή ενδοκολπικών αλοιφών για 48 ώρες πριν από την εξέταση. Επίσης, καλό είναι να αποφύγεις την κολπική πλύση για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την εξέταση.

Οι συνεργάτες γιατροί του doctoranytime είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να σας φροντίσουν με ασφάλεια!


https://www.doctoranytime.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........