Εργασίες στον ΒΟΑΚ και τον κόμβο Γουβών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Εργασίες στον ΒΟΑΚ και τον κόμβο Γουβών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης

 Την Τρίτη 14 Μαρτίου, ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο στο τμήμα του ΒΟΑΚ επί της Π.Ε. Ρεθύμνου από την θέση Σκαλέτα έως τον Κόμβο Αμαρίου, μήκους περίπου 11 χιλιομέτρων. 


Οι εργασίες ξεκίνησαν από το Σφακάκι με κατεύθυνση προς τον Κόμβο Αμαρίου. Έπειτα θα συνεχίσουν με κατεύθυνση προς Σκαλέτα, εκτελούμενες και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Από 15 Μαρτίου ξεκινούν οι εργασίες σήμανσης για την κατασκευή του κόμβου Γουβών στον Δήμο Χερσονήσου επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού 90 Ηρακλείου Μαλλίων.

«Γίνεται διαρκής προσπάθεια για επίσπευση των εργασιών, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα πριν από την κορύφωση της προσεχούς τουριστικής περιόδου. Προκειμένου επίσης να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή όχληση στους πολίτες. 


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την κατανόηση και την προσαρμογή των οδηγών στους ενδεδειγμένους από τις σημάνσεις, περιορισμούς κίνησης. Ευχαριστούμε επίσης το επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, που επιμελείται και εκτελεί τα τρέχοντα έργα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Σταύρου Αρναουτάκη. 


Αυτά που βελτιώνουν εκθετικά την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στην Κρήτη. Υποχρέωσή μας, οι γρήγοροι ρυθμοί» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Σκουλάς.


Υπενθυμίζεται, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, έχει τοποθετηθεί αντιολισθηρή άσφαλτος και έχει παραδοθεί από τις 22 Φεβρουαρίου το τμήμα του ΒΟΑΚ από τον Κόμβο της Παπαναστασίου έως πριν τον κόμβο Γιοφύρου – Μεσσαράς. Δηλαδή, το πιο πολυσύχναστο κομμάτι του ΒΟΑΚ περιμετρικά του Ηρακλείου. 


Ήδη, συνεχίζονται ανάλογες εργασίες στο πρώτο χιλιόμετρο του βόρειου ρεύματος κυκλοφορίας προς Ρέθυμνο, στην περιοχή πριν και μετά τον κόμβο της Γιοφύρου. Αξίζει να τονιστεί, η δηλωμένη πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης για εκτέλεση νυκτερινών εργασιών, για λόγους ελαχιστοποιημένης όχλησης και προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία στον κόμβο Γιοφύρου.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του φθαρμένου οδοστρώματος με νέα αντιολισθηρή άσφαλτο σε δύο ακόμη επιβαρυμένα σημεία του ΒΟΑΚ, μετά την γέφυρα του Παλαιοκάστρου και στον κόμβο του Φόδελε. Τέλος έχει ολοκληρωθεί και η αρμοκάλυψη με νέας τεχνολογίας υλικό στις τρεις κοιλαδογέφυρες περιμετρικά της πόλεως του Ρεθύμνου, καθώς και στις γέφυρες του Παλαιοκάστρου και της Παντάνασσας.

Η χρηματοδότηση για τις παραπάνω δράσεις, προέρχεται από το έργο «Βελτιώσεις συντηρήσεις νέας και παλαιάς Εθνικής οδού Περιφέρειας Κρήτης 2020-2022», προϋπολογισμού 16.500.000 ευρώ. Η κατασκευή του κόμβου

χρηματοδοτείται από το έργο «Βελτίωση επιπέδου οδικής ασφάλειας σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας Ηράκλειο- Γούβες-Χερσόνησος -Μάλλια»

Ηράκλειο, 14 Μαρτίου 2023

Νίκος Κ. Σκουλάς

Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ