Όταν οι γονείς διαφωνούν για την ανατροφή του παιδιού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Όταν οι γονείς διαφωνούν για την ανατροφή του παιδιού

 Η μαμά και ο μπαμπάς είναι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, συνεπώς δεν είναι καθόλου παράξενο να έχουν διαφορετικές απόψεις και ιδέες σχετικά με την ανατροφή του παιδιού τους. 

Πολλοί θεωρούν ότι οι έντονες διαφορές μπορεί να μπερδέψουν το παιδί, όμως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι πιθανόν να αποδειχτούν ιδιαίτερα ωφέλιμες για την συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του.



Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούν οι διαφορές να λειτουργήσουν θετικά για το παιδί:

  • Αποδεχτείτε τις διαφορές σας. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα, αρκεί ο καθένας να είναι συνεπής με τον εαυτό του. Για παράδειγμα ο μπαμπάς θεωρεί ότι είναι πολύ αστείο και αντρικό το ρέψιμο και η μαμά όχι. Άρα η μαμά δεν θα πρέπει τη μια μέρα να το βρίσκει αστείο και να γελά και την άλλη να μαλώνει το παιδί.
  • Βρείτε ο καθένας τον τομέα του. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που ο ένας γονιός τα κάνει καλύτερα από τον άλλο, συνεπώς ανακαλύψτε τα και μοιράσετε αρμοδιότητες. Αν το παιδί κλαίει λιγότερο, όταν το αφήνει ο μπαμπάς στον παιδικό σταθμός, ας αναλάβει αυτός να το πηγαίνει καθημερινά. Αν κοιμάται πιο εύκολα τα βράδια με τη μαμά, ας κάνει εκείνη την βραδινή ρουτίνα ύπνου.
  • Μη διαφωνείτε μπροστά στο παιδί. Όταν το παιδί κοιμηθεί έχετε όλο τον χρόνο να διαφωνήσετε και να καταλήξετε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Αποφύγετε τις συγκρούσεις και τους χαρακτηρισμούς μπροστά στο παιδί, το οποίο πρέπει να σας βλέπει σαν ένα ενιαίο μέτωπο.
  • Συμφωνείστε στα σημαντικά. Μην αφήνετε τις μικροδιαφορές να σας εκνευρίζουν, αλλά αντίθετα προσπαθήστε να έχετε κοινή γραμμή στα σημαντικά θέματα ( υγεία, συμπεριφορά, σχολείο κλπ) και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον.
  • Επενδύστε στην σχέση σας. Μην επιτρέπετε στις διαφορές, τα άγχη της καθημερινότητας και τις απαιτήσεις των παιδιών να φθείρουν τη σχέση σας. Εκτός από γονείς είστε και ζευγάρι και για να μην χαθεί αυτό, χρειάζεται δουλειά και από τους δυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........