ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

 

Περιγραφή

Μία απλή, κλασσική, παραδοσιακή κρητική συνταγή, που έμαθα από την μαμά μου!!!! Οι λάτρεις των λαδερών φαγητών και της αγκινάρας ειδικότερα, θα ξετρελαθούν!!!

AGKINARES

Τι χρειαζόμαστε:




  • 4 αγκινάρες κομμένες σε 4-6  κομμάτια έκαστη, ανάλογα με το μέγεθος
  • 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • άνιθο, μαϊντανό (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
  • αλάτι, πιπέρι (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
  • Λάδι
  • Κόκκινο Κρασί


  • Πώς το κάνουμε:


  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με ένα λεμόνι. (Τα φύλα τους δεν τα χρησιμοποιούμε σε αυτό το φαγάκι.)
  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρασί να ψηθεί, ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες και δυο - τρία λεπτά πιο μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά (θέλουμε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία από εδώ και πέρα) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν κρίνετε πως είναι λίγες, προσθέστε κι άλλες, ή βάλτε και λίγο μπελτέ. (Αν ψιλοκόψετε τις ντομάτες και χαμηλώσετε την φωτιά, θα δείτε πως κατεβάζουν τόσα πολλά υγρά, που δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό.)
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τους οποίους έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί.


  • ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr/

    ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

    Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

    0 Comments:

    Δημοσίευση σχολίου

    .........