Το Λεωφορείο VOLVO Του Κτέλ Χανίων Με Τον Αριθμό 32

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Χάρη σε μικρές ανθρώπινες αφηγήσεις σώζεται η ιστορία λένε. 
Κάπως έτσι θα είναι, αν λάβουμε υπ' όψη μας ένα ενδιαφέρον ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε.

8

Εκτός από αυτές τις δύο σπάνιες φωτογραφίες, από ένα φθινοπωρινό πρωϊνό πριν από τρεις δεκαετίες στον περιφερειακό δρόμο της Ρεθύμνης με τα Χανιά είχε και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το λεωφορείο που βλέπετε κίνησε την περιέργεια μιας τουρίστριας για την καθαριότητα και την επιμέλεια με την οποία το φρόντιζε ο ιδιοκτήτης του.
Ήταν ένα Volvo SB85 με αμάξωμα Σαρακάκη που ανήκε στο ΚΤΕΛ Χανίων με τον αριθμό 32.

7

Η τουρίστρια επιβιβάστηκε στο λεωφορείο για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και τον ιδιοκτήτη του, την ώρα της δουλειάς. Εκτός από τις μαντινάδες, τα κρητικά με τις οκτάρες κασσέτες που έπαιζαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η σύγκρουση μιας Jaguar με ένα άλλο ΙΧ πέρασε στην ιστορία. 


Είναι μια μικρή ιστορία στο περιθώριο κάποιων διακοπών χάρη στις οποίες απολαμβάνουμε σήμερα δύο εξαιρετικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ένα μοντέλο λεωφορείου που έγραψε ιστορία στους ελληνικούς δρόμους...
Ευτυχώς ένα τέτοιο SB85 έχει περισωθεί κι έχει ανακατασκευαστεί.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........