Πράσινο & Μωβ: Ενισχύεται η δύναμη με 40 νέες υποψηφιότητες

 Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα 190 υποψηφιότητες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου - Οι Πράσινοι ευρωβουλευτές στηρίζουν το Πράσινο & Μωβ

 
Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ δίνει σήμερα 21 Απριλίου στη δημοσιότητα άλλα 40 ονόματα υποψηφίων βουλευτών, ανδρών και γυναικών, φτάνοντας πανελλαδικά τα 190. Είναι και μια μέρα συμβολική για τη δημοκρατία αφού η συμμαχία Πράσινο & Μωβ έχει στο κέντρο της πολιτικής της παρέμβασης την ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Μπορεί να μην κινδυνεύουμε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως αυτό στις 21 Απριλίου 1967, αλλά σίγουρα κινδυνεύει η ποιότητα της δημοκρατίας, η ελευθερία του τύπου, η δυνατότητα των πολιτών να συμμετέχουν ουσιαστικά στη λήψη των αποφάσεων προς όφελος της κοινωνίας, της βιωσιμότητας, του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

 
Παράλληλα, συνεχίζεται η εκλογική καμπάνια και οι περιοδείες των δύο συνεπικεφαλής και άλλων στελεχών της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ με στόχο να επικοινωνήσουν το μήνυμα της αλλαγής πολιτικών αλλά και συσχετισμών στη Βουλή. Με την υπέρβαση του ορίου του 3% και τη συμμετοχή του Πράσινο & Μωβ στην Ελληνική Βουλή, θα αλλάξουν τα σενάρια που σήμερα συζητούνται και θα αναγκαστούν τα κόμματα να μιλήσουν για προγράμματα, πράσινες λύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις, δημιουργικές, θετικές και δίκαιες αλλαγές που ζητάει η κοινωνία. 

 
Εννέα ευρωβουλευτές της Ομάδας των Πράσινων / EFA εκφράζουν ήδη με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους τη στήριξη προς τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ και τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται μια ισχυρή παρουσία των της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να προωθηθούν νέες πολιτικές, ανάλογες με τις δικές τους πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα, όπως οι παρακολουθήσεις, το κράτος δικαίου, τα περιβαλλοντικά θέματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 


Οι ευρωβουλευτές που έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής την στήριξή τους είναι οι εξής: Ska Keller (Γερμανία), Karima Delli (Γαλλία), Rasmus Andresen (Γερμανία), Michael Bloss (Γερμανία), Tineke Strik (Ολλανδία), Saska Bricmont (Βέλγιο), Francisco Guerreiro (Πορτογαλία), Mikulas Peksa (Τσεχία, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών) και Damian Boeselager (Γερμανία, κόμμα Βολτ).

 
Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλο-ευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου, που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν επίσης 72 στελέχη της αυτοδιοίκησης, - μεταξύ των οποίων ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης και υποψήφιος τώρα της συμμαχίας στην περιοχή, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι - που έχουν ιδρύσει το δίκτυο πράσινων αυτοδιοικητικών, ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων, πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακτιβιστές, στελέχη της κοινωνίας των πολιτών κ.α. 


Συμμετέχουν επίσης και οι δύο πρώην, πράσινοι Ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και Νίκος Χρυσόγελος, (και π. περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου) υποψήφιος τώρα στο Νότιο Τομέα Αθηνών. 

 
Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται στη συμμαχία Πράσινο και Μωβ επτά πολιτικές δυνάμεις: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος-Οικοφεμινιστικό Quίνημα. 
 
Οι δύο συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ, Βασιλική Γραμματικογιάννη δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα, και Δομήνικος Χρυσίδης, επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας, δήλωσαν:

 
Στη Βουλή και στην κοινωνία το Πράσινο & Μωβ θα στηρίζει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία του κλίματος και της φύσης, υπεύθυνη, πράσινη, αποτελεσματική οικονομία και βιώσιμη ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και ισοτιμία, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Θα είμαστε στη Βουλή για να ασκούμε κριτική αλλά και να προωθούμε το διάλογο για σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα”. 

 
“Την ψήφο των πολιτών διεκδικούν κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα αυτοδύναμα ή σε συνεργασίες αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα. Χρεώνονται καταστροφές στην οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή. Είναι υπεύθυνα για τραγικά λάθη, αστοχίες, ψευδαισθήσεις, αδυναμία να χαράξουν στρατηγικές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες των προβλημάτων. Και όμως, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν εκ νέου χάντρες και καθρεφτάκια, για να πείσουν τους πολίτες ότι αυτή τη φορά θα είναι τα πράγματα διαφορετικά, αν κατακτήσουν την εξουσία. 


Καλούμε τους πολίτες να δείξουν με την ψήφο τους ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε ως χώρα διαφορετικές, σύγχρονες, αποτελεσματικές πολιτικές και να είμαστε καλύτερα. Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν εκπροσωπούνται σήμερα από τα κυρίαρχα κόμματα εξουσίας. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτικής και πολιτών, να ενισχυθεί η δημοκρατία, να ξαναγεννηθεί ο διάλογος με την κοινωνία, να έρθει η ελπίδα και στην κοινωνία και στα έδρανα του κοινοβουλίου. 


Η είσοδος της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στη Βουλή που θα προκύψει στις 21 Μαΐου θα προκαλέσει μια ειρηνική επανάσταση στην πολιτική στην Ελλάδα. Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία, λοιπόν”.
 
Οι 40 νέες υποψηφιότητες της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ
 
Α’ Αθήνας
 
Καρούσος Παναγιώτης, μουσικοσυνθέτης Αναγεννησιακού τύπου με τη μουσική του να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. 
Κουνάνης Γιώργος, co-director στην εταιρεία LGBTQI+ Employment Support Group
Μπούρας Χρήστος, IT σύμβουλος επιχειρήσεων
 
Βόρειος Τομέας Αθηνών
 
Μαβής Κωνσταντίνος, ασφαλιστικός πράκτορας, διοργανωτής μουσικών εκδηλώσεων
 
Νότιος Τομέας Αθηνών
 
Αρβανίτη Ζωή - Σελαβί, δημοσιογράφος
Dhafer Hamdi, πολιτισμικός διαμεσολαβητής, ιδρυτικό μέλος του Παναφρικανικού Συνδέσμου Ελλάδας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Καισαριανή Τώρα. Συμμετοχή στην ίδρυση του κοινωνικού χώρου Νοσότρος
 
Α’ Πειραιώς
 
Καβούρη Μαρία, ειδικός στην Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση και ένταξη των μεταναστών στα σχολεία της Ιταλίας καθώς και για την ένταξη Ελλήνων στην Ιταλία
 
Β’ Δυτικής Αττικής
 
Μπότση Έλενα, κοινωνιολόγος
Καμπέρης Παναγιώτης, επιχειρηματίας, μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Νέα Ατλαντίδα στήριξης Ρομά
 
Αιτωλοακαρνανίας
 
Κουμπούρας Βασίλης, Msc πολιτιστικής διαχείρισης με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την τουριστική αξιοποίηση πολιτιστικών διαδρομών. Πρώην περιφερειακός σύμβουλος με την οικολογική παράταξη
 
Δράμας
 
Κωνσταντινίδης Άγγελος, πληροφορικός
 
Έβρου
 
Παπακωνσταντίνου Κώστας, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και επί πολλά χρόνια ενεργό μέλος Περιβαλλοντικών οργανώσεων
 
Εύβοιας
 
Αθανασιάδης Νίκος, καλλιτέχνης, εμπνέεται στη ζωή του από το “Είμαστε μέλη και μέρος της φύσης, ο κόσμος ανήκει σε όλους”
 
Ημαθίας
 
Γιαννάκη Αγγελική, καθηγήτρια αγγλικών, ξεναγός
 
Ηρακλείου
 
Σταματογιαννάκης Αντώνης, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου στο Marketing, IE University
 
Β’ Θεσσαλονίκης
 
Γκάρος Ματθαίος του Συμεών, αγρότης
Λιθοξοΐδου Λουκία, ειδικός σε παιδαγωγικά θέματα και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση 
Πιπιλιάνγκα Ασπασία, ομοιοπαθητικός 
 
Καβάλας
 
Δήμογλου Ευούλη, ιδιωτική υπάλληλος
Καμπράνη Σαραντούλα, δασοπόνος, εναλλακτική εκπαιδεύτρια
 
Καστοριάς
 
Πετράκος Μιχάλης, στατιστικός
 
Κυκλάδων
 
Κακλαμάνος Πάρις, ευρω-υπάλληλος 
Λαρετζάκης Στέφανος, μουσικός
 
Λακωνίας
 
Χρυσίδου Αθηνά, φοιτήτρια
 
Λασιθίου 
 
Αναστασιάδης Ιωάννης, τραπεζικός 
 
Λέσβου
 
Ιωάννου Μαρία, κινησιοθεραπεύτρια 
 
Μεσσηνίας
 
Μπάκα Παναγιώτα, ιδιωτικός υπάλληλος 
 
Ξάνθης
 
Αγοραστούδης Αστέριος, ελεύθερος επαγγελματίας 
Παναγιωτοπούλου Μαρία, δασολόγος 
Μούσα Γκιοκμέν, επιχειρηματίας
 
Πιερίας
 
Ντελή Κατερίνα, εκπαιδευτικός 
 
Ρεθύμνης
 
Χιλιτίδου Χριστίνα, βιολόγος 
 
Σάμου
 
Μήλιου Μυρτώ, γραφίστρια
Στεφάνου Μαρίνα, γραφίστρια και αισθητικός
 
Φθιώτιδος
 
Αποστολόπουλος Νικόλαος, ιδιωτικός υπάλληλος
 
Χαλκιδικής
 
Σωτηριάδου Δήμητρα, ακτιβίστρια
Τσαλίκη Ελισάβετ, βιολόγος-εκπαιδευτικός
 
Χανίων
 
Παπαδάκη Αλεξάνδρα, αρχιτέκτονας
Σηφοδασκαλάκη Λήδα, καθηγήτρια αγγλικών
 
Χίος
 
Μαρία Μπογή, ιδιωτική υπάλληλος
 
Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ παρουσίασε στις 30/1/2023, στα ΜΜΕ τους δύο συνεπικεφαλής της Δομήνικο Κ. Χρυσίδη και Βασιλική Γραμματικογιάννη - καθώς και τα κύρια σημεία της διακήρυξης και του προγράμματός της για την οικονομία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κλιματική και οικολογική κρίση, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη νεολαία, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τη φτώχεια, την παιδεία και τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, την διαφθορά, τις εξορύξεις, τις πολιτικές ισότητας και φύλων και την ευρωπαϊκή οπτική.
 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........