Συνάντηση Με Τη Συγγραφέα Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη Και Το Βιβλίο Της «Η Αλήθεια Του Παραμυθιού Και Ο Καρπός Του Ήλιου» - Αναφορά Στον Νίκο Καζαντζάκη.

  Η Δανειστική Βιβλιοθήκη «Μαρίνος Ιδομενέως» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη προσκαλεί παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σήμερα Κυριακή, 23 Απριλίου και ώρα 17:00-19:00, σε μία συνάντηση με τη συγγραφέα Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη και το βιβλίο της «Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου» - Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη.


Μ’ ένα φιλοσοφικό παραμύθι γεμάτο φως και χρώματα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου. Κείμενο και ζωγραφική συνταξιδεύουν στο εικαστικό αυτό λεύκωμα όπου το ελεύθερο πνεύμα και ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη συντροφεύουν και καθοδηγούν ένα παιδί που λαχταρά να ανακαλύψει τα αληθινά νοήματα του ταξιδιού της ζωής.

341696290_1280724296177902_4350455505289568640_n



Η Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, Ηρακλειώτισσα λογοτέχνης και εικαστικός, θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου με παράλληλη προβολή των εικαστικών δημιουργιών που το συνοδεύουν.


Στην συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία:

* να συνομιλήσουμε με την συγγραφέα και να ανακαλύψουμε περισσότερα για την μαγεία της συγγραφής αλλά και της ζωγραφικής και πως αυτά συνυπάρχουν στα βιβλία.

* να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για την αξία της φαντασίας και της δημιουργικότητας . Πως εμπνέουμε την σύνδεση με τα βιβλία σε παιδιά και εφήβους στην ψηφιακή εποχή; Τι ρόλο μπορούν να παίξουν λογοτεχνία, τέχνη και ποίηση στο εσωτερικό μας ταξίδι και πως ξεπερνούμε φόβους και προσωπικούς περιορισμούς;


Θα κλείσουμε με χειροτεχνία εμπνευσμένη από το βιβλίο.
Σας περιμένουμε με την γλυκιά πίστη ότι διαβάζοντας, όντως αλλάζουμε.


Κυριακή, 23 Απριλίου και ώρα 17:00-19:00 στην αίθουσα Ταντάλου και Γαζίου , Άγιος Ιωάννης

Συνάντηση με τη συγγραφέα Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη και το βιβλίο της «Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου» - Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........