Χρηματοδότηση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης για την αστική ανάπτυξη της Σητείας ανακοίνωσε ο Γ. Πλακιωτάκης

 «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η χρηματοδότηση των μελετών του τόσο σημαντικού για τη Σητεία «master plan», γίνεται από το υπουργείο μας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής ΝΔ Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της χρηματοδότησης για τη σύνταξη ολοκληρωμένου «Master Plan», ώστε να κοστολογηθεί το διαχειριστικό σχέδιο που θα στοχεύει στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της Σητείας.




«Είχα δεσμευθεί στον Δήμο Σητείας μετά τις περσινές καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στην πόλη, τον Οκτώβριο του 2022», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Στόχος η ανάδειξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην ανθεκτικότητα των υποδομών, τη βελτίωση της διασυνδεσιμότητας, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της απασχόλησης».



«Προχωρήσαμε άμεσα, στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων, όχι μόνο για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όχι μόνο στη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής, αλλά και στο σχεδιασμό ενός νέου πλάνου βιώσιμης ανάπτυξης για τη Σητεία. Η Σητεία, όπως και ολόκληρο το Λασίθι, δικαιούνται ισχυρή προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και αυτό ακριβώς ξεκινά με τη χρηματοδότηση των μελετών που ξεκινούν άμεσα», δήλωσε.


Η χρηματοδότηση για τη σύνταξη ολοκληρωμένο διαχειριστικού σχεδίου για τη Σητεία, εντάσσεται στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Σητείας και αναπτυξιακών φορέων της περιοχής. 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........