Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Μεσαράς

 Ένα εμβληματικό έργο, πόθος δεκαετιών κι ένα σημείο αναφοράς και κοινής πορείας ολόκληρης της περιοχής, το Μουσείο Μεσαράς, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Αμπελούζου του δήμου Γόρτυνας.


Το μουσείο Μεσαράς εγκαινιάστηκε παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τοπικών φορέων, δημάρχων και πλήθος κόσμου.


Ενα μουσείο με 900 εκθέματα

Το νέο Μουσείο Μεσαράς εκτείνεται στα περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί πλέον των 900 εκθεμάτων απ’ όλες τις ιστορικές περιόδους. Αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ντόπιους, αλλά και τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες.


150 σπάνια νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank στο μουσείο Γουλανδρή -Με μυθικά και ιστορικά πρόσωπα

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κ. Μενδώνη έκανε λόγο στις δηλώσεις της για ένα σημαντικό επίτευγμα, που αποτελούσε επιθυμία δεκαετιών και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε να λειτουργήσει το νέο μουσείο δυο μήνες νωρίτερα από την προθεσμία παράδοσης, προκειμένου να είναι ανοικτό τη νέα τουριστική περίοδο, επισημαίνοντας πως ένα μουσείο δεν είναι μόνο σημείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας αλλά και κίνητρο ανάπτυξης για την περιοχή όπου λειτουργεί.

Το Μουσείο Μεσαράς κατασκευάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ και είναι ένας σύγχρονος και μοντέρνος χώρος, που εκτός από τα εκθέματα μπορεί να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες.

iefimerida.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........