Πώς Να Φτιάξετε Σπιτική Καραμέλα Εύκολα Και Γρήγορα

  Η καραμέλα είναι ένα υλικό που χρησιμεύει σε πολλά γλυκά και νοστιμεύει τις συνταγές μας. Μπορούμε να τη φτιάξουμε πολύ εύκολα με απλά υλικά, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε έτοιμη. Δείτε και διαλέξτε τον τρόπο που θέλετε ανάλογα με το μαγειρικό σας επίπεδο…

%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91

Για τους πιο προχωρημένους
Για τους αρχάριους
Αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα και δεν έχετε εξοικειωθεί με πολλές συνταγές, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα. Το μυστικό είναι να τα βάλετε σε ένα τηγάνι 125 γρ. λευκή ζάχαρη και να την αφήσετε να γίνει! Δεν χρειάζεται ούτε να την κουνήσετε με σπάτουλα ούτε να της προσθέσετε νερό. Δεν κουνάμε το σκεύος παρά μόνο όταν η καραμέλα έχει αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε σε ένα μπολ για να σταματήσει να μαγειρεύεται και να μην καεί.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία αλλά χρησιμοποιώντας σιρόπι αγαύης ή φρουκτόζη σε σκόνη. Παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από την προηγούμενη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό και με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.

Τι κάνουμε με την καραμέλα που ετοιμάσαμε;
Τη χρησιμοποιούμε κυρίως σε γλυκές συνταγές αλλά μπορούμε να τη βάλουμε και σε αλμυρές (ένα κουταλάκι της σούπας αρκεί) για να δώσουμε μια μικρή ένταση γλύκας στο πιάτο μας.

Προσθέτουμε 200 ml κάποιου υγρού (νερό, κρέμα γάλακτος, χυμό ανανά ή πορτοκαλιού, κουλί φρούτων) στην καραμέλα, τη στιγμή που την έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να δέσουν όλα τα υλικά.

Για να την προσθέσουμε ως σιρόπι πάνω από το παγωτό, τη χρησιμοποιούμε ζεστή. Αν πάλι θέλουμε να φτιάξουμε τάρτα καραμέλας, πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει προτού τη ρίξουμε πάνω στην τάρτα.

Πώς φτιάχνουμε καραμέλες βουτύρου
Ανακατεύουμε 200 γρ. ζάχαρης, 200 γρ. μέλι και 200 ml κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και τα βράζουμε μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 118°C. To βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 150 γρ. τριμμένη σοκολάτα και 20 γρ. αλατισμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις καραμέλες μας. Τις χρησιμοποιούμε είτε σε γαρνιτούρες στα γλυκά είτε τις καταναλώνουμε σκέτες, ως ένα μικρό γλύκισμα.
www.olivemagazine.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........