Συνεργασία για Κοινωνικά και Αναπτυξιακά θέματα του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης με την ΕΕΤΑΑ

 Συνεργασία είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΕΤΤΑ Δημήτρης Μαραβέλια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπυρίδωνα Σπυρίδων, όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα όπως :



· Την αναγκαιότητα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του Προγράμματος που αφορά την πρόσβαση και υποστήριξη των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, για την περίοδο 2023-2024, ώστε να δημοσιευθούν έγκαιρα οι προϋποθέσεις και η πρόσκληση.


· Συζήτησαν για τα νέα σημαντικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν πιλοτικά και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορούν, παιδιά έως 6 ετών που χρήζουν πρώιμης υποστήριξης καθώς επίσης και συμπολίτες μας ΑΜΕΑ για τους οποίους επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρχει ειδική χρηματοδότηση για την κατασκευή υποδομών στην οικεία και την εργασία τους, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την καθημερινότητά τους.


· Τονίστηκε επίσης η χρησιμότητα του προγράμματος ΚΔΑΠ ΣΤΕΜ (Γνωστά ως ΚΔΑΠ Ρομποτικής) που δίνει τη δυνατότητα εξοικείωσης των παιδιών Γυμνασίου με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στη νέα εποχή.


Τέλος αναφερθήκαν στην αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ , ώστε να μπορεί να υποστηρίζει Πανελλαδικά τους Δήμους οι οποίοι δεν έχουν ή έχουν ελλιπή Τεχνική Υπηρεσία, με στόχο να συμμετέχει η Αυτοδιοίκηση ενεργά στην ισόρροπη ανάπτυξη και συνοχή, που είναι το ζητούμενο για τη χώρα μας και την Ε.Ε..

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........