Γ. Βαρουφάκης από το Νοσοκομείο Χανίων: Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Γ. Βαρουφάκης από το Νοσοκομείο Χανίων: Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 Επίσκεψη κλιμακίου του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

 

Το κλιμάκιο συνομίλησε με γιατρούς και εργαζόμενους στο νοσοκομείο, οι οποίοι μετέφεραν την εικόνα που επικρατεί δυστυχώς στο σύνολο των υγειονομικών μονάδων της χώρας.




 

Οι υγειονομικοί αναφέρθηκαν σε χειρουργούς που κάνουν εφημερίες ενώ είναι μεγάλης ηλικίας, διότι αναγκάζονται λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας που ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι στις τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως είναι τα Χανιά. "Δεν υπάρχουν ειδικότητες. Η κατάσταση δε βλέπουμε να έχει φως: το βασικό πρόβλημα είναι ότι από το 2012 χάνουμε γιατρούς, το πρόβλημα είναι μισθολογικό" ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

Ο δε Πρόεδρος της Ένωσης των γιατρών υπογράμμισε πως δεν γίνεται κάτι τυχαία. "Καταστρέφουν το ΕΣΥ οργανωμένα για να το ιδιωτικοποιήσουν. Οι χαμηλοί μισθοί είναι το προφανές πρόβλημα την ώρα που είναι απαγορευτικά τα ενοίκια για τους γιατρούς, όπως και τους δασκάλους και άλλους σε τουριστικές περιοχές, λόγω και του περιβόητου Airbnb" τόνισε ο εκπρόσωπος των γιατρών.

 

Ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στους νοσηλευτές, με 50% υποστελέχωση, στους οποίους η πολιτεία χρωστάει ακόμα χρήματα, καθώς δούλευαν την περίοδο της πανδημίας του κόβιντ χωρίς επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. "Οι νοσηλευτικοί πρέπει να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά" επισήμαναν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι τους που μίλησαν και για ένα γερασμένο σε μεγάλο βαθμό προσωπικό.

 

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως η λύση είναι η συλλογική δράση, ενωτικά, πέρα κομματικών διαφορών. "Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση. Η συρρίκνωση της υγείας έχει ως στόχο την αύξηση των εσόδων για τις φαρμακευτικές" υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να γίνεται σωστή χρήση του κρατικού προϋπολογισμού και όχι αυτός να "σπαταλιέται".

 

Ο Γραμματέας ΜέΡΑ25 επισήμανε ακόμα την ανάγκη ίδρυσης ενός οργανισμού κοινωνικής κατοικίας που θα προσφέρει στέγη σε γιατρούς στον τόπο εργασίας τους, καθώς και την επιβολή πλαφόν στη βραχυχρόνια μίσθωση του Airbnb.

 

Τέλος, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν πέραν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην καθαριότητα, στους τεχνικούς και το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........