Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

 Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 11 Aπριλίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης) στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. 


Το περίφημο τροπάριο της υμνογράφου Οσίας Κασσιανής έψαλλε η χορωδία του ναού με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζ/νής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Αρώνη.

Στο τέλος της ακολουθίας, που έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον κ.Αρώνη για την αριστοτεχνική εκτέλεση του ύμνου, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα o Νυμφίος Κύριος να μας χαρίζει μετάνοια, όπως στην αμαρτωλή πόρνη γυναίκα που άλειψε με μύρο τα πόδια του Χριστού και η σπουδαία βυζαντινή υμνογράφος Κασσιανή συνέθεσε σε ύμνο, που ψάλλεται σε όλους τους ναούς απόψε, και να εκζητούμε πάντοτε το έλεος και την αγάπη Του.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........