Δράσεις της Τροχαίας και του ΕΚΑΒ για την οδική ασφάλεια στα Χανιά

 Στη διανομή φυλλαδίων για την ασφάλεια στους δρόμους και την πρόληψη των τροχαίων, προχώρησαν σήμερα το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ.


Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης και, σύμφωνα με την διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Μάρθα Κίτσιου, είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς σε θέματα οδικής ασφάλειας.




«Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που η κίνηση είναι αυξημένη όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου η Τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός για να βοηθήσουμε τους οδηγούς που θα βρίσκονται στο οδικό δίκτυο και για να αποφύγουμε τροχαία ατυχήματα», δήλωσε καλώντας τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τις διατάξεις του ΚΟΚ.



Η κ. Κίτσιου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποφυγή των επικίνδυνων παραβάσεων όπως η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και η υπερβολική ταχύτητα. Από την πλευρά του ο γιατρός του ΕΚΑΒ, αναισθησιολόγος Κωνσταντίνος Λάμπρης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει οδηγική παιδεία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από οδηγούς.



«Στο νησί του Καζαντζάκη, του Βενιζέλου και του Δασκαλογιάννη ορισμένοι το θεωρούν λεβεντιά να πίνεις κούπες και να πυροβολείς. Λεβεντιά δεν είναι αυτό. Λεβεντιά είναι να πας κάπου και να γυρίσεις σώος και ασφαλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Τέλος, την προσοχή των οδηγών και την ανάγκη να υπάρχει ο οδηγός της παρέας, συνέστησε ο διασώστης του ΕΚΑΒ Θεοφάνης Καρεφυλλάκης.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........