Ημέρες Σωματιδιακής και Αστροσωματιδιακής Φυσικής

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε το Εργαστήριο Φυσικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και είχε τίτλο «Ημέρες Σωματιδιακής και Αστροσωματιδιακής Φυσικής».


Η διημερίδα διεξάχθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 και συμμετείχαν πάνω από 500 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου δια ζώσης και εξ αποστάσεως.



Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διαλέξεις από διακεκριμένους/ες επιστήμονες, να εξασκηθούν στην ανάλυση δεδομένων του CERN αλλά και να παρουσιάσουν οι ίδιοι/ες τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος μNet που συντονίζει ο Δ/ντης του Εργαστηρίου Φυσικής Αν. Καθ. Αντώνιος Λέισος.

Το μNet είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που μόλις από τον 1ο χρόνο λειτουργίας του περιλαμβάνει 60 σχολεία από όλη την Ελλάδα τα οποία χρησιμοποιούν τα τηλεσκόπια που έχει αναπτύξει και εγκαταστήσει το ΕΑΠ σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου αλλά και στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΑΠ στην Πάτρα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ Καθ. Αχιλλέας Καμέας, η Δ/ντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) Δρ. Αικατερίνη Κουραβέλου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπουδών Φυσικής Υψηλών Ενεργειών (ΕΕΣΦΥΕ) Καθ. Αικατερίνη Ζαχαριάδου, καθώς και η Δ/ντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Δρ. Ευγενία Πιερρή.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τις διευθύνσεις: https://youtube.com/live/feYwJB_W20Y?feature=share (Παρασκευή 01.04.2023) https://youtube.com/live/rJTvP0jyFkg?feature=share (Σάββατο 02.04.2023)

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........