Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη θέση «Πατέλα» Νέας Ανατολής Ιεράπετρας

 Μέσα στο κλίμα της λαμπρότητας του Πάσχα το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 17 Απριλίου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης των αγίων νεοφανών Οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη θέση «Πατέλα» Νέας Ανατολής Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού.


Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον βίο και το μαρτύριο των τριών νεοφανών αγίων που μαρτύρησαν τα πρώτα χρόνια της περιόδου της Τουρκοκρατίας, δέκα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, στη Θερμή στη Λέσβο, καθώς και στη θαυμαστή εύρεση των λειψάνων τους πριν από έξι δεκαετίες αλλά και στο πλήθος των θαυμάτων που επιτελούν, μαρτυρώντας τη νίκη του Αναστάντος Κυρίου μας κατά της φοράς και του θανάτου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια οι τρεις νεοφανείς Μάρτυρες της Λέσβου να πρεσβεύουν στον Αναστάντα Κύριό μας υπέρ όλων όσοι τιμούν τη μνήμη των αγίων και επικαλούνται τη βοήθειά τους, και ιδιαιτέρως στο ζεύγος των κτητόρων του ναού κ.κ. Εμμανουήλ και Ειρήνης Καραλάκη, που από αγάπη και ευλάβεια προς τους αγίους ανήγειραν τον περικαλλή πανηγυρίζοντα ναό, ο οποίος εγκαινιάσθηκε πριν ένα ακριβώς χρόνο.Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Αιδεσ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, ο Αιδεσ. Ιερεύς Εμμανουήλ Προϊστάκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Νέας Ανατολής. και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Λουτσέτης, και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........