Forbes 2023: Οι πλουσιότεροι Έλληνες έχουν περιουσία 16,6 δισ.

 Δημοσιεύτηκε χθες η λίστα του Forbes 2023 με τους δισεκατομμυριούχους, με μια σημαντική αλλαγή να διαδραματίζεται στην κορυφή. Για πρώτη φορά είναι πρώτη μια γυναίκα - ο λόγος για τη Μαρία Αγγελικούση.


Η συνολική τους περιουσία -και των έξι Ελλήνων- αγγίζει τα 16,6 δισ. δολάρια.



Η περιουσία της Μαρίας Αγγελικούση (Νο 455 στην παγκόσμια κατάταξη) ανέρχεται σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια και κάνει την είσοδό της στη λίστα αφού διαδέχθηκε τον πατέρα της -τον μεγαλύτερο Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2021- στη θέση του επικεφαλής του ομίλου (διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Angelicoussis Group).


Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και εργάστηκε για δύο χρόνια ως γιατρός στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον όμιλο, ως αντιπρόεδρος. Η Angelicoussis Group έχει 142 πλοία, μεταξύ των οποίων πετρελαιοφόρα και τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.


Στη δεύτερη θέση ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (Νο 905 στην παγκόσμια κατάταξη), με περιουσία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.


Στην τρίτη θέση ο Φίλιππος Νιάρχος (Νο 1.067 στην παγκόσμια κατάταξη), με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.


Στην τέταρτη θέση ο Βαρδής Βαρδινογιάννης (Νο 1.575 στην παγκόσμια κατάταξη), με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται σε 1,9 δισ. δολάρια.


Στην πέμπτη θέση η Μαριάννα Λάτση (Νο 1.804 στην παγκόσμια κατάταξη), με την οικογενειακή της περιουσία να ανέρχεται σε 1,6 δισ. δολάρια.


Στην έκτη θέση ο Σπύρος Λάτσης (Νο 1.905 στην παγκόσμια κατάταξη), με την οικογενειακή του περιουσία να ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια.



Στη λίστα του Forbes στη θέση 100 υπάρχει ακόμη μια ελληνική εκπροσώπηση, η ελληνικής καταγωγής Βίκυ Σάφρα, αλλά με τα χρώματα της Βραζιλίας, η περιουσία της οποίας και της οικογένειάς της ανέρχεται σε 16,7 δισ. δολάρια.


Λίστα Forbes: Ο Αρνό ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Εν τω μεταξύ, πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο για φέτος σύμφωνα με το Forbes είναι ο Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία που φθάνει τα 211 δισ. δολάρια. Πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο επίσης μια Γαλλίδα, η Φρανσουά Μπετανκούρ, κληρονόμος της L' Oreal, με περιουσία 80,5 δισ. δολάρια.

iefimerida.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........