110 Στρέμματα Παραδείσου Το Κεδρόδασος Στο Νομό Χανίων

  16


Το Κεδρόδασος είναι μια καταπληκτική παραλία που βρίσκεται 76km νοτιοδυτικά των Χανίων και 1km δυτικά από τη διάσημη λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι
Η παραλία είναι γεμάτη με  δέντρα αρκεύθου , που μοιάζουν με κέδρους, και αμμοθίνες, που θυμίζουν τις τροπικές παραλίες του Λιβάνου. 


Οι μικροί κέδροι ανήκουν στα είδη Juniperus oxycedrus και Juniperus phoenicea. Αν βρεθείτε στην παραλία, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα δέντρα είναι πολύ εύθραυστα και είναι απαιτούν το σεβασμό σας, γι'αυτό φροντίστε να μην τα πλησιάζετε.

5

15

Το Κεδρόδασος καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου 110 στρεμμάτων και είναι ένα πανέμορφο μέρος: είναι ιδανικό για κατασκήνωση και είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες γυμνιστών. 

14
Η παραλία έχει λευκή άμμο και μερικούς βράχους. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές κοντά, καθιστώντας αυτή την απομονωμένη παραλία ως έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους παράδεισους στην Ευρώπη. Επιπλέον, δεδομένου ότι η παραλία είναι απόμερη, θα πρέπει να τη διατηρείτε καθαρή και να παίρνετε τα σκουπίδια μαζί σας κατά την αποχώρηση σας.
10
Η παραλία προστατεύεται από τους ανέμους που φυσούν συνήθως στη γειτονική Ελαφόνησο. Το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 διασχίζει την παραλία (υπάρχουν κίτρινες και μαύρες πινακίδες παντού).
6
Η πρόσβαση στην παραλία του Κεδρόδασος είναι λίγο πολύπλοκη, έτσι θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε πώς θα έρθετε εδώ. Περίπου 500 μέτρα πριν φτάσετε τα πρώτα κτίρια της Ελαφόνησου, υπάρχει ένας μικρός δρόμος στα αριστερά σας. 


Είναι ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος μόνο για 5 μ. και συνεχίζει χωματόδρομος. Πάρτε την πρώτη στροφή αριστερά (θερμοκήπια στα δεξιά) και την επόμενη αριστερά και πάλι. Μετά από ένα πέτρινο τοίχο στα αριστερά, συνεχίστε ευθεία και στρίψτε δεξιά. Τέλος στρίψτε αριστερά και πάλι και θα δείτε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά (και δυστυχώς μιας πρόχειρης χωματερής). 


Η απόσταση του σημείου αυτού από τον κεντρικό δρόμο είναι 2.5 χιλιόμετρα. Η παραλία είναι ορατή από το σημείο αυτό. Κατηφορίστε το μονοπάτι και φτάσατε.
17
11
Τα τελευταία χρόνια η φήμη του Κεδρόδασους αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών του και τα προβλήματα του. Έτσι, εάν θέλετε να μείνετε εντελώς απομονωμένοι, υπάρχουν διάφορες παραλίες ανάμεσα στο Κεδρόδασος και της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται 1.5 χιλιόμετρο ανατολικότερα. 
9
Η περιοχή αποτελεί την πιο απομονωμένη εκδοχή του Κεδρόδασους, με λιγότερα δέντρα και φυσική σκιά. Διασχίζεται από το μονοπάτι Ε4 και μπορεί μόνο να προσεγγιστεί με τα πόδια (ή χωματόδρομο από την Παλαιόχωρα ως την εκκλησία). 

Η πρώτη μεγάλη παραλία που συναντάτε ερχόμενοι από Κεδρόδασος είναι η Παχειά Αμμούτσα με τους μικρούς αμμόλοφους, ενώ η επόμενη βρίσκεται στη περιοχή στου Καμπί το Λάκκο, στην έξοδο μιας ρεματιάς. 

Τέλος, κάτω από την εκκλησία του Άη Γιάννη βρίσκεται το Κόκκινο Αμμουτσάκι, με όνομα από τη κοκκινωπή άμμο.
12
Τέλος, το Κεδρόδασος και η ευρύτερη περιοχή θεωρείται ιδανικό για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing, καθώς συνήθως έχει αέρα και χαμηλό κυματισμό.
4

3

7

8

13

ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........