Αντιδράσεις συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών και ιδιοκτητών για την εκτός σχεδίου δόμηση - Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

 Με αφορμή τις αντιδράσεις συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών και ιδιοκτητών που προκλήθηκαν από την υπ' αριθ. 176/2023 απόφαση του ΣτΕ, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χαρακτηριστεί «στρατηγικές επενδύσεις» ή επενδύσεις «εθνικού ενδιαφέροντος» μπορούν να οικοδομήσουν εκτός σχεδίου δημιουργώντας μάλιστα οι ίδιοι τους κανόνες με fasttruck διαδικασίες, η περιουσία χιλιάδων ιδιοκτητών μικρών εκτάσεων απαξιώνεται. 





Αυτή η πολιτική που παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας προκαλώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα στην μέση ελληνική οικογένεια ειδικά της περιφέρειας, μας βρίσκει αντίθετους. 


Είναι άδικο, τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια που αποκτήθηκαν ως άρτια και οικοδομήσιμα και σε πολλά εκδόθηκαν οικοδομικές άδειες, πληρώθηκαν και πληρώνονται φόροι ως άρτια και οικοδομήσιμα, σήμερα να αδυνατούν να οικοδομήσουν. Είναι άδικο οι πολίτες, να καλούνται να πληρώσουν τις αδυναμίες της Πολιτείας. Γι’ αυτό και σε αυτόν τον τομέα, ζητάμε ισότητα και Δικαιοσύνη.».


Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 4/5 οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, της Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο απερχόμενος πρόεδρος ΠΣΔΑΤΜ και γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τοπογράφων - Μηχανικών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν στην εκτός σχεδίου δόμηση από την απόφαση του ΣτΕ, ζητώντας:



Να χαρακτηρίσει αλλά και να αναγνωρίσει η Πολιτεία ποιοι δρόμοι είναι κοινόχρηστοι.

Τα εκτός σχεδίου γήπεδα, που δημιουργήθηκαν πριν τις 24/12/2003 να είναι δομήσιμα.

Να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την οικοδόμηση των εκτός σχεδίου αρτίων και οικοδομήσιμων ακινήτων.

Να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες εφαρμογής για την εκτός σχεδίου δόμησης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........