Όταν Λέμε Ψέμματα Μικραίνει Η Μύτη Μας

  Οι επιστήμονες διαψεύδουν τον Πινόκιο αποδεικνύοντας, πως όταν λέμε ψέμματα, δεν μεγαλώνει η μύτη μας. Αντιθέτως, συρρικνώνεται.

%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BF


Η επιστημονική κοινότητα μελέτησε πάνω από έναν αιώνα το μέγεθος της μύτης μας όταν μιλάμε σε κοντινά πρόσωπα και είτε τους λέμε αλήθεια είτε ψέμματα.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Γρανάδα έδειξε πως όταν λέμε ψέματα, η μύτη μας μικραίνει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου.

Οι επιστήμονες σχεδίασαν έναν ανιχνευτή ψεύδους που καταγράφει την θερμοκρασία της μύτης .Σύμφωνα με το «Φαινόμενο του Πινόκιο», όπως ονόμασαν την έρευνά τους, η θερμοκρασία της μύτης όταν λέμε ψέματα πέφτει κατά 1,2 Βαθμούς Κελσίου, ενώ η αντίστοιχη στο μέτωπο ανεβαίνει κατά 1,5 Βαθμούς Κελσίου.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, η θερμοκρασία στην περιοχή της μύτης ανεβαίνει νομίζοντας αν θα γίνουμε αντιληπτοί ή όχι

«Η θερμοκρασία στο μέτωπο ανεβαίνει επειδή σκεφτόμαστε το ψέμα που θα πούμε, ενώ η θερμοκρασία της μύτης ολισθαίνει λόγω του άγχους να μην μας καταλάβουν», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ισπανός καθηγητής Emilio Gómez Milán.

Στην έρευνα συμμετείχαν 60 φοιτητές του Πανεπιστημίου από τους οποίους ζητήθηκε να τηλεφωνήσουν για τέσσερα λεπτά σε κάποιον συγγενή ή επιστήθιο φίλο τους και να του πουν ένα ψέμα που θα έχουν σκεφτεί οι ίδιοι.

Εκείνη την ώρα μία θερμική κάμερα κατέγραφε το πρόσωπό τους, αποδεικνύοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........