Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία

 Ανακοινώθηκαν, ως είθισται, λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί, τα θέματα των Πανελληνίων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια της χώρας.


Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων, σήμερα τα ΓΕΛ «έδωσαν», ανάλογα με την κατεύθυνση, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.


Το iefimerida.gr μεταδίδει πρώτο τα θέματα των Πανελληνίων, ενώ πολύ σύντομα, και με εγκυρότητα, θα αναρτήσει τις προτεινόμενες απαντήσεις, σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των φροντιστηρίων έλιξ.



Πανελλήνιες: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Βιολογία

Δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων:



Αρχαία Ελληνικά: Το σχόλιο από την ομάδα των φροντιστηρίων έλιξ

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των θεμάτων, η πολύπειρη ομάδα διδασκόντων των φροντιστηρίων έλιξ συνέταξε το εξής σχόλιο για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών:


«Τα θέματα του Γνωστού με μια πρώτη ματιά μπορούν να χαρακτηριστούν βατά, αν και η επιλογή και των δυο πρωτότυπων κειμένων έγινε από την ίδια θεματική ενότητα. Το θέμα Α περιλάμβανε, εκτός από ερωτήσεις σωστού-λάθους, και μια αντιστοίχιση πάνω σε εκφραστικές-υφολογικές επιλογές, που άλλοτε περιλαμβάνονταν σαν υποερώτημα στις ερμηνευτικές ερωτήσεις. 


Η ερμηνευτική ερώτηση της Β1 άσκησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαφής και θα είναι εύκολο για τους μαθητές να εντοπίσουν τα ερμηνευτικά σχόλια του φακέλου υλικού που απαιτούνται για την απάντηση. Το παράλληλο κείμενο της Β2 δεν θα δυσκολευτούν οι υποψήφιοι να το συγκρίνουν με το πρωτότυπο. 


Τέλος, η Β3 περιλάμβανε μόνο ένα σκέλος τη φετινή χρονιά και οι λέξεις που ζητούνταν δεν παρουσίαζαν κάποια δυσκολία. Ως προς το Άγνωστο – Αδίδακτο κείμενο, τα φετινά θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και μπορούν να χαρακτηριστούν απαιτητικά ως προς τη Γραμματική και το Συντακτικό. Το ίδιο κείμενο παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες...»


Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα των Μαθηματικών -Το σχόλιο από τα φροντιστήρια έλιξ


Το σχόλιο των φροντιστηρίων έλιξ για τα Μαθηματικά:


«Τα θέματα των Μαθηματικών είναι διατυπωμένα με σαφήνεια, διαβαθμισμένης δυσκολίας και καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταζόμενης ύλης. Είναι για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε «πλούσια» θέματα. Με μια πρώτη ματιά, φαίνονται ανάλογης δυσκολίας με τα περσινά και αυτό μένει να εξεταστεί περαιτέρω».


Φροντιστήρια έλιξ: Απαιτητικά τα θέματα της Βιολογίας

Για τα θέματα της Βιολογίας οι διδάσκοντες των φροντιστηρίων έλιξ επισημαίνουν τα εξής:


«Τα θέματα της Βιολογίας κρίνονται πολύ απαιτητικά, στο επίπεδο θα λέγαμε των θεμάτων που τίθενται στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, οι οποίες είναι πάντα μεγαλύτερης δυσκολίας σε σχέση με του Ιουνίου. Σε σχέση με τα περσινά θέματα του Ιουνίου, είναι σαφώς πιο δύσκολα».



Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα είναι καλό να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για τη διατροφή τους στο διάστημα των εξετάσεων, προκειμένου να αποδώσουν καλύτερα.




iefimerida.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........