5 Παραθαλάσσιες Πόλεις Ιδανικές Για Χαλάρωση Καλοκαιρινή - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

5 Παραθαλάσσιες Πόλεις Ιδανικές Για Χαλάρωση Καλοκαιρινή

  kriti


Πόλεις «διαμάντια» με ιστορία και πανέμορφα αξιοθέατα. Yποκύπτει σε γαστρονομικούς πειρασμούς, αράζει στα τσιπουράδικα του Βόλου και σας δίνει πλήρη αναφορά, για να οργανώσετε τις αποδράσεις σας.

lasithi


Άγιος Νικόλαος
Η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου της Κρήτης διατηρεί την αυθεντικότητα της με τη γαλήνια, φιλόξενη ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Τη δεκαετία του ’60,  ανακάλυψαν τον Άγιο Νικόλαο διάσημοι κινηματογραφιστές όπως ο Ζυλ Ντασέν και ο Γουώλτ Ντίσνεϋ. Έτσι έγινε hot spot και άρχισε να συγκεντρώνει μεγάλους αστέρες του κινηματογράφου.
Σήμερα η πόλη έχει διεθνώς τη φήμη κοσμοπολίτικου θέρετρου και φιλοξενεί όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Kάντε τις βουτιές σας στις υπέροχες παραλίες της και υποκύψτε στον πειρασμό της Κρητικής κουζίνας.

Z2

download%2B%25281%2529


Αλεξανδρούπολη
Η πρωτεύουσα πόλη της θρακικής γης είναι ιδανική αφετηρία για να γνωρίσει κανείς την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Βρίσκεται στο κέντρο ενός χαρισματικού φυσικού τοπίου. Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες του Αϊ-Γιώργη και της Αγίας Παρασκευής στη Μάκρη και τις πιο απομακρυσμένες στα Δίκελα και στη Μεσημβρία.
Αξίζει να επισκεφθείτε το Δέλτα του Έβρου και σε απόσταση μισής ώρας δείτε το Εθνικό πάρκο της Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, που είναι ένας από τους πιο σπάνιους βιότοπους αρπακτικών πουλιών στον κόσμο.

777777777


ebros


Βόλος
Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας στη Θεσσαλία, φημίζεται για την ομορφιά της και τα θρυλικά τσιπουράδικα, που βρίσκονται πάνω στη παραλία. Είναι μια ιστορία γεύσεων που έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι μέρος της ζωντανής παράδοσης της πόλης.

Το όνομα Βόλος εμφανίστηκε γύρω στον 14ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε πρώτα για το χωριό που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Πηλίου και που σήμερα λέγεται Άνω Βόλος. Σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της πόλης ήταν ο σεισμός του 1955, όπου και καταστράφηκε όλη η πόλη με αποτέλεσμα να χτιστεί από την αρχή.

BOLO

BOLOS%2B2

BOLOS%2B3



Κέρκυρα
Το νησί των Φαιάκων με τα περίφημα καντούνια, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, τα ενετικά αρχοντικά είναι ένας προορισμός για ταξιδιώτες με απαιτήσεις.
Στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης υψώνεται το πρώτο φρούριο της Κέρκυρας, το Παλιό ή Φορτέτσα, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης τόσο της βυζαντινής εποχής όσο και της βενετσιάνικης. Αξίζει ακόμη να δείτε από κοντά το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης και του νησιού.

KE

download



Πάργα
Περιπλανηθείτε  στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, δείτε από κοντά το νησάκι της Παναγιάς, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της μαγευτικής Πάργας, με το εκκλησάκι και το γραφικό καμπαναριό. Eπισκεφθείτε το Φραγκοπήδημα και την καταπληκτική παραλία Σαρακίνικο. Στη νότια πλευρά του νησιού θα συναντήσετε τη μεγάλη βοτσαλωτή αμμουδιά του Λύχνου με τις μικρές σπηλιές. Αξίζει να θαυμάσετε από κοντά τον κλειστό κόλπο του Αϊ Γιαννάκη με την πηγή του γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του.

PARGA

ZZZZZZZZZZ


Πύλος
Νησιώτικο χρώμα, ασπρισμένα σπίτια και ανεμελιά. Η Πύλος βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας. Χτίστηκε το 1828 με σχέδια του Γάλλου στρατηγού Μαιζόν αμφιθεατρικά πάνω σε δύο λόφους.
Ο όρμος του Ναυαρίνου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου όπου διαδραματίστηκε και η περίφημη ναυμαχία, απλώνεται μπροστά στην πόλη, μαγεύοντας τον επισκέπτη. Περπατήστε στη πλατεία των τριών ναυάρχων, Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν που νίκησαν τον τούρκο-αιγυπτιακό στόλο, επισφραγίζοντας την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

PYLOS

Pylos-Niokastro1



Δήμητρα Μποφυλάτου
dmpof@naftemporiki.gr
www.clickatlife.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........