Όταν Τα Παιδιά Είναι Μαρτυριάρηδες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Όταν Τα Παιδιά Είναι Μαρτυριάρηδες

  Το παιδί σας είναι σε μια ηλικία που όσες πληροφορίες το εντυπωσιάζουν, θέλει να τις μοιράζεται με φίλους, ακόμα κι αν πρόκειται για οικογενειακό ζήτημα. Πάμε να δούμε πώς θα το βοηθήσετε να ελέγξει τον παρορμητισμό του:


mist
  • Έχοντας γνώση της παραπάνω πραγματικότητας, να προσπαθείτε να μην κάνετε το παιδί κοινωνό πληροφοριών που δεν πρέπει να διαρρεύσουν σε τρίτα πρόσωπα. Ακόμα κι αν νιώθετε έντονη την ανάγκη να συζητήσετε ένα λεπτό ζήτημα με το σύντροφό σας μπροστά στο παιδί, δείξτε αυτοσυγκράτηση μέχρι να πάει να παίξει ή να κοιμηθεί.

  • Αν για κάποιο λόγο το παιδί γίνει μάρτυρας ενός γεγονότος το οποίο δεν πρέπει να μάθουν τρίτα πρόσωπα, πείτε του ευθέως να το κρατήσει μυστικό και εξηγήστε τους λόγους.

  • Επειδή δεδομένα θα υπάρξουν φορές που θα μάθετε ή θα αντιληφθείτε ότι το μικρό σας αποκάλυψε ένα οικογενειακό μυστικό σε τρίτα πρόσωπα, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και αποφύγετε εντάσεις ή σωματικές τιμωρίες.



  • Στις περιπτώσεις που τύχει να βρεθείτε μπροστά σε μια «έκρηξη» αυθορμητισμού του παιδιού, διακόψτε το ευγενικά στη διάρκεια της αποκάλυψης και πείτε του ότι αυτό το θέμα δεν αφορά άλλους.
http://mother.gr/article/10259/enas-mikros-martyriarhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........