Αλέξης Καλοκαιρινός από τη ΔΕΥΑΗ: Στόχος η εξυγίανση και η εξασφάλιση νερού 365 μέρες το χρόνο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Αλέξης Καλοκαιρινός από τη ΔΕΥΑΗ: Στόχος η εξυγίανση και η εξασφάλιση νερού 365 μέρες το χρόνο

 Τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος συζήτησε για όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα λειτουργίας της κρίσιμης για τους πολίτες δημοτικής επιχείρησης, με τον Πρόεδρο Γιώργο Βουρεξάκη και εργαζόμενους.


Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε για μια ακόμη φορά ότι θα εργαστεί με εντατικούς ρυθμούς και συγκεκριμένο σχέδιο, με στόχο την οικονομική εξυγίανση της ΔΕΥΑΗ.


 Σχέδιο το οποίο περι-λαμβάνει την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος όπως και την επαναδιαπραγμά-τευση του μεγάλου δανείου της επιχείρησης, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει στους Δημότες και να επιτευχθεί η αδιάκοπη παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού σε όλους, 365 ημέρες τον χρόνο. 


Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε για την επανόρθωση της επιχειρησιακής ικανό-τητας της Δημοτικής Επιχείρησης, ζήτημα που εντάσσεται σε μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως είπε ο υποψήφιος Δήμαρ-χος, απαιτείται η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΗ καθώς από τις 275 θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας σήμερα υπηρετούν μόλις 99 μόνιμοι εργαζόμενοι και 23 συμβασιούχοι που επωμίζονται όλο το βάρος λειτουργίας της ύδρευσης και της αποχέτευσης. 

Ό-πως ανέφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, πρέπει να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της υδροδότησης σε πόλη και οικισμούς γι’ αυτό θα εκπονηθεί ένα ευρύτερος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει:

· Την αξιοποίηση όλων των πηγών νερών όπως του Αλμυρού, μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη.


· Τη συντήρηση των 70 γεωτρήσεων που τροφοδοτούν περιοχές του Δήμου σε περιόδους ανομβρίας, όπως η φετινή, λόγω της μείωσης ποσοτήτων από το φράγμα Αποσελέμη.

· Την επέκταση των αρδευτικών δικτύων στις αγροτικές περιοχές.


Επεσήμανε επίσης ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων απαιτεί εκσυγχρονισμό των υποδομών, μεταξύ άλλων, με:

· Επέκταση και αποπεράτωση της αντικατάστασης των παλιών υδρομετρητών με νέα ψηφιακά ώστε να τιμολογούνται με ακρίβεια οι ποσότητες που καταναλώνονται.


· Έκδοση μηνιαίων λογαριασμών.

· Αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ώστε να σταματήσουν οι ζημιές και απώλειες του νερού.

· Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την μείωση του κόστους της ενέργειας.

· Επαναδιαπραγμάτευση του τιμολογίου της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΥΑΗ πρέπει να αναγεννηθεί» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός «και να γίνει μια σύγχρονη Δημοτική Επιχείρηση προς όφελος των Δημοτών. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους εάν μας εμπιστευτούν οι Ηρακλειώτες το τιμόνι του Δήμου.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ