Στο βιβλίο Γκίνες η Σητεία – Μάγειρες έσπασαν το ρεκόρ για την μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο

 Στη Σητεία της Κρήτης μάγειρες της περιοχής ετοίμασαν και σέρβιραν την Παρασκευή(18/8) τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο, βάρους 683 κιλών, με στόχο μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.


Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, το εγχείρημά τους στέφθηκε τελικά από επιτυχία καθώς κατόρθωσαν να κερδίσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες


Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Σητείας για να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία της κακαβιάς, αλλά και για να δοκιμάσει την ψαρόσουπα που σερβιρίστηκε σε εκατοντάδες πήλινα δοχεία.

O δήμος διοργάνωσε μια ειδική εκδήλωση σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη κακαβιά, το οποίο κατείχε η Ισπανία (300 κιλά).

Μάλιστα, την επιμέλεια και την εκτέλεση της κακαβιάς επιμελήθηκε η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου μαζί με ομάδα μαγείρων.

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, τόνισε πως «η προσπάθεια να ενταχθούμε στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες -σερβίροντας τη μεγαλύτερη κακαβιά στη Σητεία- συμβάλλει στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων, στην τουριστική προβολή και την προώθηση της περιοχής σαν γαστρονομικού προορισμού».


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ Κύριλλός, και ο Αντιπεριφεριάρχης Νομού Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης

Η εκδήλωση πραγματοποιηθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής και άλλους τοπικούς φορείς.

Η κακαβιά αποτελεί ένα έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής μας.


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........