"Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας" το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

 Με αφορμή τη συνέχιση των παραστάσεών της στα σχολεία και για δεύτερη σχολική χρονιά, η Εταιρεία Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών BEHOLD προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου καθώς και εκπροσώπους Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση για παιδιά και εφήβους


"Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας" _Θέατρο μέσα στην τάξη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό


Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 18.00 , η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4) αποκλειστικά για την εκπαιδευτική κοινότητα και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τους στόχους της πριν την προσκαλέσουν στο σχολείο τους.


Η παράσταση ξεκινάει για δεύτερη χρονιά τις επισκέψεις της στα σχολεία τον Οκτώβριο του 2023 και απευθύνεται σε μαθητές/-ήτριες των Δ ́-Στ ́ τάξεων του Δημοτικού και των Α ́-Γ ́ τάξεων Γυμνασίου καθώς και της Α' Λυκείου από σχολικές μονάδες της Κρήτης.


Για μία ημέρα το Πολύκεντρο μεταμορφώνεται σε σχολική αίθουσα και οι εκπαιδευτικοί και γονείς σε μαθητές και μαθήτριες!


Πληροφορίες/ Κρατήσεις:
Ημερομηνία: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 18.00
Τόπος: Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4)
Είσοδος δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας εκπαιδευτικού
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο: 6979031752 (καθημερινές 10.00 έως και τις 14.00) & στο email: beholdtheatre@gmail.com


Λίγα λόγια για την παράσταση
Δύο ηθοποιοί μπαίνουν μέσα στις σχολικές τάξεις, χρησιμοποιούν απλά θεατρικά μέσα, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους και μετατρέπουν τη σχολική αίθουσα σε χώρο σκηνικής δράσης. Με βασικούς ήρωες της ιστορίας τον Βίκτωρα και τη Μαρία, αφηγούνται μια ιστορία ενδοσχολικής βίας. 


Αναδεικνύουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και το ρόλο των παρατηρητών απέναντι σε αυτό. Περιεχόμενο και μορφή της παράστασης στοχεύουν στην ενεργή θέαση των μαθητών και μαθητριών και στην εξοικείωσή τους με τους θεατρικούς κώδικες, αφού όλες οι αλλαγές και οι θεατρικές διαδικασίες συμβαίνουν «μπροστά στα μάτια τους».


Στη θέση του Βίκτωρα θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε παιδί που πέφτει – ή έχει πέσει – θύμα παρενόχλησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον και στη θέση της Μαρίας ο κάθε συμμαθητής ή συμμαθήτρια που καλείται να πάρει θέση απέναντι στο φαινόμενο αυτό.


Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της βίας;
Είναι το κλειδί της λύσης οι παρατηρητές;
Τι μπορεί να προτείνουν οι ίδιοι οι μαθητές ως λύση;


Η παράσταση διαρκεί 25-30 λεπτά και παρουσιάζεται μέσα στη σχολική τάξη στα χρονικά πλαίσια μιας διδακτικής ώρας 45’. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί θεατροπαιδαγωγική δράση με εμψυχωτές τους δύο ηθοποιούς ή/και ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Το πρωτότυπο κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί στο βιβλίο του Τάσου Αγγελόπουλου "Παίζοντας θέατρο. Ασκήσεις και παιχνίδια για τη θεατρική αγωγή", από τις εκδόσεις ΣΟΦΙΑ.


Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένου : Ρία Μεντηλίδου
Ηθοποιοί: Αλίκη Ατσαλάκη, Θοδωρής Θεοδωρίδης
Παραγωγή: BEHOLD (https://www.facebook.com/BEHOLDTHEATRE)


Ευχαριστούμε την ψυχολόγο Ευεποίνα Παντελέρη για τις συμβουλές και την καθοδήγησή της καθώς και τον Τάσο Αγγελόπουλο για την εμπιστοσύνη του.

"Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας" το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου  στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........