Παρουσιάζεται στο ανοιχτό θέατρο Μαλεβιζίου το βιβλίο της Κατερίνας Σταματελάτου «Κλειστόν λόγω πένθους»

 Ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο ΔΟΚΑΠΠΑΜ και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Σταματελάτου «Κλειστόν λόγω πένθους», τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7.00 το απόγευμα, στο ανοιχτό θέατρο Μαλεβιζίου Μίκης Θεοδωράκης (πίσω από το δημαρχείο).


Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

–Ελένη Παπαδάκη, καθηγήτρια Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθύντρια αιματολογικής κλινικής ΠΑΓΝΗ

–Μαρία Βογιατζάκη, προϊσταμένη νοσοκομειακής υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ

–Πόπη Καστελιανού, πρόεδρος φιλανθρωπικού σωματείου «Η παρέα της αγάπης»

– Δήμητρα Τσακμακά, Βάσω Χατζηανέστη & Κατερίνα Σταματελάτου.
Μουσική επένδυση της εκδήλωσης:  Χορωδία του ΚΑΠΗ Γαζίου.

Θεατρικό δρώμενο: » Απώλεια-Μνήμη» από τον Νικόλα Χαλεπάκη και την ομάδα του.

«Ένα βιβλίο συγκλονιστικό, ένα εγχειρίδιο ψυχής…»

Το «Κλειστόν λόγω πένθους» είναι σαν να μας συστήνει ξανά τη λέξη πένθος. Η συγγραφέας δε στέκεται μόνο στη δική της απώλεια, έχοντας χάσει και η ίδια το παιδί της, αλλά είναι σαν να αγκαλιάζει όλους όσους παλεύουν με ό,τι έχασαν ή αγωνίζονται να μην το χάσουν, και με αυτόν τον τρόπο δε μας δίνει να διαβάσουμε απλά ένα βιβλίο, αλλά ένα εγχειρίδιο ψυχής.

Το βιβλίο της Κατερίνας Σταματελάτου είναι σαν να μας ξανασυστήνει τη λέξη πένθος. Με ειλικρίνεια, ενσυναίσθηση, σπαραγμό και γενναιότητα, η συγγραφέας βουτάει σε όλα τα επώδυνα στάδια κάθε είδους απώλειας, φυσικής ή ψυχικής, και κοινωνά μαζί μας την αδιαίρετη όσο και συγγενή ιερότητά της με τη ζωή.


Κρυσταλία Πατούλη, σύμβουλος ψυχικής υγείας, δημοσιογράφος

Η απώλεια μεγαλώνει με τα χρόνια, κι εγώ καλούμαι να κολυμπάω σε αχαρτογράφητες θάλασσες του εαυτού μου και να δαμάζω την αντάρα μέσα μου, ενώ ο κόσμος τριγύρω μου δε μιλά πια την ίδια γλώσσα με μένα. Το αλφάβητο της απώλειας το ξέρουν μόνο αυτοί που θάψανε ό,τι αγαπούσαν πολύ.


Φτάνουν οι λέξεις να δαμάσουν τον πόνο της απώλειας;

Φτάνουν οι ιστορίες για να μείνουν αθάνατες οι μνήμες;

Η Κατερίνα Σταματελάτου γεννήθηκε το 1980 στη Σητεία της Κρήτης από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Κρητικιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, ένα στη γη και ένα στον ουρανό. Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει με κείμενό της σε ένα συλλογικό έργο, ενώ το «Κλειστόν λόγω πένθους» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Παρουσιάζεται στο ανοιχτό θέατρο Μαλεβιζίου το βιβλίο της Κατερίνας Σταματελάτου «Κλειστόν λόγω πένθους»

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........