Εμβληματικός ακρωτηριασμός της Μελέτης Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Αμμουδάρας

 Εμβληματικός ακρωτηριασμός της Μελέτης Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Αμμουδάρας


Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας, ένα έργο όνειρο και επιθυμία πολλών ετών, των δημοτών και των επαγγελματιών, ακρωτηριάζεται.


Μια μελέτη, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν επτά αρχιτεκτονικά γραφεία.


Τα όρια της μελέτης ξεκινούν από τον Αλμυρό ποταμό έως και τον Ξηροπόταμο.


Η πανηγυρική παρουσίαση των μελετών, έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, όπου βραβεύτηκαν τρεις από αυτές τις μελέτες.


Η τότε δημοτική αρχή, ανέθεσε την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, στο αρχιτεκτονικό γραφείο που πήρε το πρώτο βραβείο. Παράλληλα ανατέθηκε σε πολιτικό μηχανικό η εκπόνηση των στατικών μελετών και σε περιβαλλοντολόγο η εκπόνηση των περιβαλλοντολογικών μελετών και των λοιπών αδειοδοτήσεων για την ωρίμανση της οριστικής μελέτης.


Οι παραπάνω μελέτες στο σύνολο τους, πληρώθηκαν από ιδία κεφάλαια του δήμου Μαλεβιζίου.


Τέλος του 2018, ήταν σχεδόν σε τελικό στάδιο οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονταν από τον νόμο.


Το 2019, η Διοίκηση Μποκέα αν ήθελε μπορούσε να προχωρήσει στην τελική διαδικασία ωρίμανσης της μελέτης και εντός της τετραετίας να έχει βρει χρηματοδότηση για την υλοποίηση της.


Αντί για αυτό το πράγματι εμβληματικό έργο, προτίμησε να ακρωτηριάσει την μελέτη και να παρουσιάζει προεκλογικά ένα απειροελάχιστο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας σαν έργο που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο.


Η παράταξη μας, γνωρίζοντας την ύπαρξη της μελέτης που ήταν θαμμένη στα συρτάρια του Δήμου, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σαν στρατηγικό στόχο και στα πρώτα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζει για τον Δήμο μας, την τελική ωρίμανση του συνόλου της μελέτης και την υλοποίησή της και παράλληλα την επέκταση του σχεδίου πόλης στην Αμμουδάρα, για μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση της περιοχής, προς όφελος των δημοτών μας και των χιλιάδων επισκεπτών της Αμμουδάρας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........