Παρουσιάζεται Το Το Μυθιστόρημα Του Γιώργου Παπακωνσταντή «Το Κορίτσι Της Φτελιάς»

   Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Παπακωνσταντή «Το Κορίτσι της Φτελιάς», την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαίρη Λιονή, αντιπεριφερειαρχης Ρεθύμνου, νομικός
Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Ρεθύμνου
Βασίλης Σκουντής, δημοσιογράφος.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Αγγελική Καλλέργη.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπεύθυνος των εκδόσεων Ραδάμανθυς, Χρήστος Τσαντής και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Παπακωνσταντής.
Η παρουσίαση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου.

thumbnail_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B101


Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Η Κατερίνα Διαβάτη είναι μια κλασική στυγνή δικηγόρος της «μοντέρνας» ανθρωποφαγικής σχολής: Δεν έχει ούτε ηθικές αναστολές ούτε κοινωνικές ανησυχίες. Κι έχει καλά θαμμένο κι εκείνο ακόμη το στοιχειώδες, το γνήσιο γυναικείο ένστικτο. 


Μέχρι τη στιγμή που η πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη κι επίπλαστη κοινωνική λάμψη – αλλά και με ένα παχύ στρώμα λάσπης και σκουριάς – άχαρη ζωή της, αποφασίζει να της θυμίσει πόσο μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα στο ρόλο του θύτη και του θύματος…

Ένα ανατρεπτικό κοινωνικό μυθιστόρημα. Μια διεισδυτική ματιά στον κόσμο της σεξουαλικής, και όχι μόνο, κακοποίησης της γυναίκας, και μαζί μια υπενθύμιση για όσα αξίζουν να κατακτήσουν τον αληθινά βαρύ τίτλο «όνειρο ζωής»…


Ο Γιώργος Παπακωνσταντής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Πέρασε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στο Μελιδόνι Ρεθύμνου και ακολούθως μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αστυνομικές επιστήμες στις σχολές αξιωματικών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Τμήμα Ψυχολογίας.


 Δίδαξε για 15 περίπου χρόνια στις Αστυνομικές Σχολές και στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, (πρώην ΑΤΕΙ Κρήτης). Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο για την Έρευνα τον Πολιτισμό και την Ισότητα Κρήτης» (Κ.Ε.Π.Π.Ι.Κ). Είναι συγγραφέας 6 επιστημονικών βιβλίων, ενός ακόμα μυθιστορήματος και μίας ποιητικής συλλογής. Ζει στο Ρέθυμνο και του αρέσουν τα ταξίδια, η θάλασσα και οι βόλτες με μοτοσικλέτα.


Φωτογραφία εξωφύλλου: Yabatravellers

Επιμέλεια: Μάκης Πέτσας

ISBN 978-618-5712-24-2, διαστάσεις 14 Χ 21, σελίδες: 412

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........