Αλέξης Καλοκαιρινός: Να μπει τέλος στην ομηρεία των πολιτών από την έλλειψη Σχεδίου Πόλης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Αλέξης Καλοκαιρινός: Να μπει τέλος στην ομηρεία των πολιτών από την έλλειψη Σχεδίου Πόλης

 Σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου που παραμένει εκτός σχεδίου πόλης εδώ και δεκαετίες, τη Φιλοθέη (πρώην ΠαπαΤίτου Μετόχι), βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με υποψήφιους Συμβούλους του συνδυασμού.


Ο Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε με κατοίκους και επαγγελματίες, άκουσε - και διαπίστωσε επί τόπου - τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους από την έλλειψη βασικών υποδομών και αντάλλαξε απόψεις για την αντιμετώπισή τους.«Βασική μας προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης και εφαρμογής των πολεοδομικών μελετών» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Στόχος αλλά και δέσμευσή μας, εφόσον οι συμπολίτες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, είναι να μπει τέλος σε αυτή την ιδιότυπη ομηρεία των πολιτών από την έλλειψη Σχεδίου Πόλης. 


Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργήσουμε ένα ειδικό μηχανισμό επίσπευσης του πολεοδομικού έργου ώστε να αποκτήσουν Σχέδιο Πόλης όλες οι περιοχές και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Ειδικότερα, και μεταξύ άλλων, είναι επιτακτική η διάνοιξη της οδού Καστοριάς που συνδέει το νέο Νεκροταφείο με τον Κατσαμπά, έργο μέσα στο οποίο μπορεί να ενταχθεί και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ώστε να δοθεί λύση σε ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα της γειτονιάς.».


Παράλληλα, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνεχάρη τα μέλη του εξαιρετικά δραστήριου Πολιτιστικού & Οικολογικού Συλλόγου Φιλοθέης «Ανατολή» για τις πολλές και αξιόλογες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, τονίζοντας ότι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, αποτελεί και βασικό στόχο του «Δικαίωμα στην Πόλη». «Θέλουμε τον Πολίτη συμμέτοχο και διεκδικητικό. Όλες οι βαθιές αλλαγές που έρχονται απαιτούν συναντίληψη και κινητοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ