Δυναμικά ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Δημήτρης Πιτσικάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Δυναμικά ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Δημήτρης Πιτσικάκης

 Πολύδροσο, Αμμουδάρα, Λινοπεράματα οι πρώτοι σταθμοί

Η θέση της Συνεργασίας Ευθύνης για την ανάπλαση της Αμμουδάρας

Η έναρξη των περιοδειών για τη Συνεργασία Ευθύνης ξεκίνησε σημαιολογικά από τον Κρουσώνα, την περασμένη Κυριακή, όπου ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης, μαζί με υποψήφιους, παρέστησαν στον εκκλησιασμό της Κυριακής.


Τη Δευτέρα 4/9 ο κ. Πιτσικάκης με πολυπληθή ομάδα βρέθηκε στο Πολύδροσο, και την Τρίτη 5/9, περιόδευσε σε τμήμα της Αμμουδάρας, επί της οδού Διός, και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Λινοπεράματα.Έτυχε θερμής υποδοχής με τους πολίτες να αναφέρουν αιτήματα που θα έκαναν πιο εύκολη την Καθημερινότητά τους.


Ο υποψήφιος δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι των περιοχών, από τα «μικρά» μέχρι τα «μεγάλα» δηλώνοντας ότι η κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τη δική της ταυτότητα και τον δικό της σχεδιασμό, για να είναι λειτουργική και κανείς πολίτης να μην νιώθει ότι είναι δεύτερης κατηγορίας.


Όσον αφορά στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της Αμμουδάρας, είναι γνωστό σε όλους και όχι κρυφό, ότι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής προκηρύχθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στην οποία συμμετείχαν επτά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Η παρουσίαση των προτάσεων τους, έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, όπου βραβεύτηκαν τρεις από τις αρχιτεκτονικές προτάσεις.

Στην αρχιτεκτονική ομάδα που πήρε το πρώτο βραβείο, ο Δήμος Μαλεβιζίου τότε, ανάθεσε την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, που πλήρωσε ο Δήμος με δικά του χρήματα περίπου 160.000 ευρώ.

Παράλληλα, ανατέθηκε σε Πολιτικό Μηχανικό, να αναλάβει τις στατικές μελέτες και σε περιβαλλοντολόγο να αναλάβει τις περιβαλλοντολογικές μελέτες και τις λοιπές αδειοδοτήσεις, για την ωρίμανση της οριστικής μελέτης, η οποία πληρώθηκε από χρήματα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τέλος του 2018 είχαν εγκριθεί όλες οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονται από τον νόμο και είχαν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης.

Το 2019, η παρούσα δημοτική αρχή, αν ήθελε μπορούσε να ξεκινήσει την αναζήτηση χρηματοδότησης, αλλά δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό.


Ο φάκελος με τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις έμεινε αναξιοποίητος καθ’ όλη την διάρκεια της τελευταίας τετραετίας και λίγο πριν τις εκλογές, γίνεται αναφορά για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας, που όμως αγνοεί τη δουλειά των προηγούμενων διοικήσεων, παρουσιάζει το έργο για δικό της και

παραπληροφορεί τους δημότες ότι τώρα έγιναν οι μελέτες που θα κατατεθούν για αναζήτηση χρηματοδότησης.

Η παράταξη μας, γνωρίζοντας την ύπαρξη της μελέτης, έθεσε σαν στόχο και στα πρώτα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζει για τον Δήμο μας την ανάδειξη και αξιοποίηση της Αμμουδάρας και του συνόλου του παραλιακού μετώπου, προς όφελος των δημοτών και των χιλιάδων επισκεπτών μας.


Είναι απόλυτος στόχος για εμάς χωρίς να απαξιώνουμε τη δουλειά των προηγούμενων δημοτικών αρχών, γιατί στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας δεν περισσεύει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ