Παρουσιάζονται Τα Βιβλία Της Ευμορφίας Μπουντουράκη Βαγιάκη Και Του Γιώργου Βαγιάκη «Λίστα Καταδιωκόμενων Από Το Αρχείο Της Γκεστάπο» & «Ο Πύργος Στη Ρίζα Της Μαδάρας». - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Παρουσιάζονται Τα Βιβλία Της Ευμορφίας Μπουντουράκη Βαγιάκη Και Του Γιώργου Βαγιάκη «Λίστα Καταδιωκόμενων Από Το Αρχείο Της Γκεστάπο» & «Ο Πύργος Στη Ρίζα Της Μαδάρας».

 Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν στο Νιο χωριό Αποκορώνου, την Κυριακή 29/10/2023, στις 6 το απόγευμα, στο καφέ «Στο σχολείο», τα βιβλία της Ευμορφίας Μπουντουράκη Βαγιάκη και του Γιώργου Βαγιάκη «Λίστα καταδιωκόμενων από το αρχείο της Γκεστάπο» & «Ο πύργος στη ρίζα της Μαδάρας».


Μιλάνε για τα βιβλία:

Άρια Αθανασάκη

Μανόλης Βαλσαμάκης

Χρήστος Κουτρούλης

Ευμορφία Μπουντουράκη Βαγιάκη

thumbnail_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B101Διαβάζει αποσπάσματα η Μαρία Κοτζαμπασάκη

«Λίστα καταδιωκόμενων από το αρχείο της Γκεστάπο»

Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο, που περιλαμβάνει το αυθεντικό αρχείο της Γκεστάπο που αφαίρεσαν οι αγωνιστές του ΕΑΜ, μέσα από τα γραφεία της μυστικής αστυνομίας της ναζιστικής Γερμανίας στα Χανιά, στη διάρκεια της Κατοχής. Το αρχείο έφερε στην επιφάνεια ο Γιώργης Βαγιάκης, ο οποίος εξηγεί πώς βρέθηκε στα χέρια του και πώς τελικά πήρε το δρόμο της έκδοσης.


 Μνημονεύονται οι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης: Κρίτων Κυανίδης (Καπετάν Φλωριάς), Θανάσης Μπινιάρης και Νικόλαος Στρατουδάκης, που με δικές τους ενέργειες αποσπάστηκε από τους Γερμανούς η Λίστα με τα ονόματα των καταδιωκόμενων αγωνιστών. Το βιβλίο παρουσιάζει το αυθεντικό αρχείο της Γκεστάπο και τη μετάφρασή του. Εκδόθηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Δωρικός τον Απρίλιο του 2000.


Ο ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΡΑΣ
«Δύο συμβάντα μου έδωσαν αφορμή να γράψω τούτο το βιβλίο. Το ένα συντάραξε τη ζωή μου και με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, στα παιδικά μου χρόνια, στο πατρικό μου σπίτι, τη ζωή μου στο χωριό και μετέπειτα στην Αθήνα. Το άλλο είναι μια φιλική παρότρυνση από έναν πολύ καλό παιδικό μου φίλο.. Θέλω με αυτά τα γραφτά να αφηγηθώ όσα έζησα, είδα και άκουσα από τους παλιότερους. Ιστορίες ανθρώπινες, ιστορίες αγωνίας, ιστορίες αναστεναγμών, υπομονής, αδικίας, ιστορίες προσμονής και ελπίδας, ιστορίες προπαντός αληθινές… 


Διηγήσεις για το μεγαλείο, τη δύναμη και το κουράγιο που είχε ο λαός μας και ξεχωριστά ο αγροτικός πληθυσμός. Διηγήσεις για τους αγώνες και την αγωνία να μη χάσουμε τη λευτεριά μας… Τα γραφτά μου αυτά τα αφιερώνω στη γενιά μου, στη γενιά της Αντίστασης, στους απανταχού Βαφιανούς και στα παιδιά μας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μακριά από το χωριό μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ