«Η κοινωνία μας σέβεται τα μέλη της και καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών», είναι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία του Ρεθύμνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

«Η κοινωνία μας σέβεται τα μέλη της και καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών», είναι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία του Ρεθύμνου

 «Η κοινωνία μας σέβεται τα μέλη της και καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών», είναι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία του Ρεθύμνου, με τον δήμο να προχωράει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις ουσιαστικής ευαισθητοποίησης των πολιτών στο κρίσιμο και - δυστυχώς - διαχρονικά επίκαιρο θέμα της άσκησης βίας κατά των γυναικών.


Τις δράσεις και εκδηλώσεις, διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνου. 


Πρόκειται για εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, δράσεις γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με το έργο που επιτελεί το Κέντρο, ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα αναγνώρισης, παροχής βοήθειας και προστασίας των γυναικών που γίνονται αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών και πρακτικών, εσπερίδα με επίκεντρο το διαζύγιο και τις επιπτώσεις του και Σεμινάριο Αυτοάμυνας. 


Πλήθος θεσμικών φορέων συνεργάζονται με το Δήμο και το Κέντρο Συμβουλευτικής όπως επίσης, οργανωμένες συλλογικότητες και ιδιώτες, θέτοντας έτσι σε κινητοποίηση ένα δίκτυο ενεργών συμπολιτών με εξειδίκευση σε γνωστικά αντικείμενα ικανά να συνδράμουν τον αγώνα εξάλειψης φαινομένων βίας κατά των γυναικών.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και την αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ 'Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, έχουν προγραμματισθεί για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ανοιχτή εκδήλωση αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία (Open Day) οπότε και στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θα ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο. 


Επίσης το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας στο χώρο του Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Λουκάρεως 9, κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνης). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, θα διοργανωθεί εσπερίδα με θέμα "Διαζύγιο: Νομικές και Ψυχολογικές προσεγγίσεις", στο "Σπίτι του Πολιτισμού". 


Παράλληλα, το Κέντρο Συμβουλευτικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρεθύμνης, θα διεξάγουν ενημερωτική καμπάνια με βάση το διεθνές σήμα βοήθειας "HELP ME", προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστό σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ώστε να το χρησιμοποιούν τα ίδια τα θύματα που υπόκεινται σε βία αλλά και να αναγνωρίζεται από τους πολίτες προκειμένου να παρεμβαίνουν βοηθητικά όποτε γίνονται αποδέκτες του σήματος. που απαιτείται βοηθούν θύματα βίας κι αφετέρου η αναγνώρισή του από τους υπόλοιπους πολίτες. 


Σε αυτή την καμπάνια, το Κέντρο εξασφάλισε την υποστήριξη τοπικών συλλόγους όπως ο Ιατρικός, ο Εμπορικός, ο Φαρμακευτικός κ.α.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ