Λαμπρός εορτασμός για τον πολιούχο της πόλης του Ηρακλείου Άγιο Μηνά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Λαμπρός εορτασμός για τον πολιούχο της πόλης του Ηρακλείου Άγιο Μηνά

 Με κάθε επισημότητα εορτάζεται και φέτος στο Ηράκλειο ο πολιούχος της πόλης, Άγιος Μηνάς. Το πρωί τελέστηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μηνά, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου, παρουσία πλήθους κόσμου, τοπικών φορέων, εκπροσώπων Αρχών, βουλευτών και μελών της αυτοδιοίκησης.


Το «παρών» έδωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά σημειώνοντας: «Η πόλη γιορτάζει, το Ηράκλειο τιμάει, με λαμπρότητα και ευλάβεια, τον πολιούχο του. Χρόνια πολλά σε όλους, βοήθειά μας, να είμαστε καλά».
«Μια καλή είδηση που έχουμε σήμερα ακούσει είναι ότι βρέθηκαν τα χρήματα προκειμένου του χρόνου να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης του ναού μας, ώστε να έχουμε έναν ναό που τιμάει τον άγιο του, αλλά και έναν περιβάλλοντα χώρο όπως οι μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις», ανέφερε ο κ. Σενετάκης για τις εγασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο ναός από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι.Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, τόνισε: «Μεγάλη μέρα ξημέρωσε για την πόλη μας. Μέρα ψυχικής και πνευματικής κατάνυξης, πίστης, αλλά και γιορτής για το Ηράκλειο. Ο τόπος μας τιμάει τον πολιούχο του, τον θαυματουργό και προστάτη, Άγιο Μηνά. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ηρακλειώτισσες, τους Ηρακλειώτες και στους εορτάζοντες».Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη μέρα για το Ηράκλειο: «Γιορτάζουμε τον πολιούχο μας, τον Άγιο Μηνά, εύχομαι σε όλες τις Ηρακλειώτισσες σε όλους τους Ηρακλειώτες και όλους τους Κρητικούς να έχουνε δύναμη, υγεία, αισιοδοξία». Για τις εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν στον ναό, ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε: «Θεωρώ ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πούμε περισσότερα για τη δημοπράτηση αυτού του έργου, για το οποίο οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι μας ούτως ώστε να γίνει η αποκατάσταση του Αγίου Μηνά που αποτελεί σύμβολο του Ηρακλείου».«Το Ηράκλειο εορτάζει την 11η Νοεμβρίου, με θρησκευτική κατάνυξη, τον πολιούχο Άγιο Μηνά. Ξεχωριστή μορφή της Χριστιανοσύνης, σύμβολο πίστης και ευλάβειας, αλλά και ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και την κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν θεμελιώθηκε ο ναός του», υπογράμμισε, στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Άγιος Μηνάς αποτελεί για τους κατοίκους του Ηρακλείου διαρκές σημείο αναφοράς κι ελπίδας, προτροπή αλληλεγγύης και πηγή παρηγορίας στις δοκιμασίες της καθημερινότητας. Για τη μεγάλη αυτή εορτή της πόλης μας εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά».Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνας του Αγίου Μηνά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.


ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ