Στο έργο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φόδελε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου

 Την πρόοδο στο έργο κατασκευής νέων γραφείων της ενορίας – προσθήκη πρόναου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ενορίας Αγίου Γεωργίου Φόδελε παρουσίασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.


Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για τα επόμενα στάδια του έργου που θα αναμορφώσει πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου και Μιχαήλ Αρχαγγέλου, καθιστώντας τον προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες.


Μάλιστα ο κ.κ. Ευγένιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το έργο το οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο για την Ενορία.

Το έργο υλοποιείται από το Δήμο Μαλεβιζίου μέσω προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο την Περιφέρεια Κρήτης και την Ενορία Αγίου Γεωργίου Φόδελε.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 182.000 και χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες:

Προσθήκη Πρόναου στη δυτική πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φόδελε, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η εκκλησία.

Κατασκευή σκάλας σε τμήμα του υπό κατεδάφιση κτίσματος που θα οδηγεί κατευθείαν στον Ι.Ν. Μ. Αρχαγγέλου. Επίσης, κατασκευή μικρής αποθήκης κάτω από τη σκάλα αυτή.


Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, που θα ξεκινάει δίπλα από τη σκάλα και αφού περάσει από τη βορεινή πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, θα οδηγεί στην κεντρική αυλή.


Κατασκευή ισόγειου κτίσματος γραφείων με υπόγειο βόρεια του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, που θα περιλαμβάνει και W.C. με προδιαγραφές ΑΜΕΑ σύμφωνα με τη υφιστάμενη νομοθεσία.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........