Με τη φωτοδότηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Χανίων

 Η φετινή εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα Χανιά έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια για παιδιά, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και εορτασμούς στο κέντρο της πόλης αλλά και στις περαστικές περιοχές σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων.


Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Νικηφοράκη, με τη συμμετοχή της ειδικής συνεργάτιδας του Δημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας, Άννας Νεμπαυλάκη.


Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: «ο κεντρικός στολισμός γίνεται με υλικά και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συντονισμένη προσπάθεια που έγινε να αποκτήσουμε και να δημιουργήσουμε μόνοι μας τα στολίδια, από το Τμήμα ηλεκτροφωτισμού και το Τεχνικό τμήμα του Δήμου μας». 

Αναφορικά με τους στολισμούς ο κ. Γιαννακάκης επεσήμανε πως «οι στολισμοί έχουν επεκταθεί πολύ περισσότερο και στις περιαστικές περιοχές, μέσα από τη συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις δραστήριες τοπικές ομάδες, αλλά κυρίως τις δημοτικές κοινότητες της κάθε περιοχής, με το Ενετικό Λιμάνι να είναι για ακόμη μία χρονιά στο επίκεντρο της εορταστικής περιόδου».


Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού «την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων, για τα Χριστούγεννα 2023 και την Πρωτοχρονιά 2024, θα σηματοδοτήσει η φωτοδότηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:30, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί, με την παρουσία της Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων και με μια μοναδική συναυλία από τον Μάνο Παπαδάκη. Η Υποδοχή του Νέου Έτους 2024 θα εορταστεί στην οδό Πλουμιδάκη, κάτω από το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου, με ένα μοναδικό DJ-party».

Τέλος, δράσεις όπως, το «Παράθυρο με Θέα» και μουσική στους δρόμους των Χανίων που έχουν γίνει θεσμός κατά την εορταστική περίοδο στα Χανιά, θα επαναληφθούν και φέτος με μοναδικές εκπλήξεις και σκοπό να ενισχύσουν το γιορτινό κλίμα και να βοηθήσουν και την τόνωση της αγοράς.Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης ανέφερε ότι «όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικών στολιδιών, να δώσουμε περισσότερο φως στην πόλη μας, στολίζοντας περισσότερα από 250 σημεία στην πόλη μας. Φέτος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, ο οποίος θα στολιστεί για πρώτη φορά μετά την ανάπλαση του και θα αποτελέσει έναν ακόμη γιορτινό σταθμό για μικρούς και μεγάλους, στο κέντρο της πόλης μας».

Τέλος, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε., την ΚΥΔΩΝ Α.Ε., φορείς του τόπου, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις ειρήνης, που επιχειρούν να ενώσουν τις φωνές των μαθητών για την παγκόσμια ειρήνη.Όπως τόνισε η κ. Νεμπαυλάκη: «70 νηπιαγωγεία με περισσότερα από 3.000 παιδιά, 13 Λύκεια με περισσότερους από 2.000 μαθητές, 16 Γυμνάσια με μια αντιπροσωπεία 250 μαθητών και εκατοντάδες παιδιά Δημοτικού συμμετέχουν φέτος στις χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Χανίων, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στην προσπάθεια μας για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης»

Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις εδώ: 

https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/30112023xmaschania.htmlΤην ίδια στιγμή, στον χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ-Μεγάλο Αρσενάλι) και στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», κάθε μέρα διοργανώνονται πλούσιες δράσεις για παιδιά: θεατρικά παιχνίδια και παραστάσεις, εργαστήρια, προβολές ταινιών, συναυλίες και εορταστικά δρώμενα. Στο ισόγειο του ΚΑΜ θα λειτουργήσει καθημερινά Χριστουγεννιάτικη Αγορά με εορταστικά εδέσματα γλυκά, στολίδια και παιγνίδια.


Λόγω του διαρκούς εμπλουτισμού των δράσεων θα υπάρχει αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση για το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων στον επίσημο δικτυακό του τόπο www.chania.gr, τον δικτυακό τόπο του πολιτισμού, www.chania-culture.gr, καθώς και στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ..

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........