Ερχεται το Χριστουγεννιάτικο χωριό με πλούσιες εκδηλώσεις στην Καλλιθέα του δήμου Ηρακλείου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας διοργανώνουν από κοινού το τριήμερο 15,16 και 17 Δεκεμβρίου ένα χριστουγεννιάτικο χωρίο στο προαύλιο του νηπιαγωγείου Καλλιθέας. 

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Καλλιθέα είναι μια εκδήλωση που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μεριμνήσει ώστε να είναι ένας χώρος που θα προσφέρει διασκέδαση και χαλάρωση όλη την ημέρα αλλα και το βράδυ με δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς αλλα και για μεγάλους. 


Το μεγαλύτερο μέρος του προαύλιου (150τμ) θα είναι στεγασμένο, θα υπάρχουν καρέκλες και τραπέζια και επίσης θα είναι σε λειτουργία σόμπες εξωτερικού χώρου (μανιτάρια) ετσι ώστε η εκδήλωση αφενός να μην επηρεαστεί από καιρικά φαινόμενα αλλα να μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο αυτή την εμπειρία.


Το Χριστουγεννιάτικο χωρίο θα ανοίξει τις πύλες του το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτό με εκδηλώσεις μέχρι και την Κυριακή το Βράδυ στις 17 Δεκεμβρίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχουν εκδηλώσεις για παιδιά και για μεγάλους, events & happenings καθώς και οριοθετημένα stands φαγητού, καφέ, ποτού και γλυκών.


Μια μικρή αίθουσα του Νηπιαγωγείου, που εχει άμεση πρόσβαση στον στεγασμένο χώρο, θα διαμορφωθεί σε «σπίτι του Άγιου Βασίλη» όπου θα μπορούν τα παιδιά να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να χαλαρώσουν βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες αλλα και θα είναι ο χώρος που θα τους επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης από κοντά. Επίσης θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικη αγορά με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια, γούρια, χριστουγεννιάτικα γλυκά, βιβλία και διάφορα δώρα.


Στον χώρο επίσης θα υπάρχουν τραπέζια ping pong, σκακιέρα μεγάλων διαστάσεων αλλα φυσικά και τραπεζοκαθίσματα για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο χωριό θα λειτουργεί καφετέρια, ζαχαροπλαστείο αλλά και ψησταριά, όλα σε πολύ οικονομικές τιμές με γνώμονα να περάσουμε όλοι καλά.


Η είσοδος αλλα και η συμμετοχή σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες είναι ΔΩΡΕΑΝ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 15/12/2023

19:30 Βραδιά Αγάπης στο 3ο Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού.

Οι εκδηλώσεις μας θα ξεκινήσουν με τον πιο χριστουγεννιάτικο τρόπο! Δίνοντας και εισπράττοντας αγάπη.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικόυ Νέας Αλικαρνασσού θα παρουσιαστεί η θεατρική παιδική παράσταση «Το Δάσος της Μοναδικότητας» της Μαρίας Αμανάκη.

Αντί Εισιτηρίου θα «πληρώνετε» στην είσοδο με ρούχα και τρόφιμα για τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

21:30 DJ Party & Φωταγώγηση

Το βράδυ της Παρασκευής το χωριό μας θα ανοίξει τις πόρτες και θα σας υποδεχθεί στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας. Θα γίνει η καθιερωμένη φωταγώγηση και ύστερα θα διασκεδάσουμε με τον DJ Μάνο Κωνστνατνουλάκη (MDJ’s) με ποτό και φαγητό.

Σάββατο 16/12/2023

Ανοιχτά από 09:00 εώς αργά το βράδυ

12:00 – 15:00 Εργαστήρια Ξωτικών

Θα λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια γλυκών και εργαστήρια κατασκευών.

Τα παιδιά (και όσοι νιώθουν παιδιά) μπορούν να επιλέξουν ενα εργαστήριο ή και τα δύο, να διακοσμήσουν γλυκά και χριστουγεννιάτικα μπισκότα, υπό την καθοδήγηση του Chef Ευάγγελου Κασσαπάκη, ή να ασχοληθούν με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια.

15:30 -19:00 Δια-δραστικά Μαθήματα

Τα τμήματα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του πολιτιστικού συλλόγου θα παρουσιάσουν μέρος της δουλείας που κάνουν με τους μαθητές μας και στη συνέχεια θα γίνει ανοικτό μάθημα για όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν.  

Τα μαθήματα είναι για ολες τις ηλικίες.

15:00 – 16:00 Yoga

Η Μαρία Λεβαντινού, Yoga Teacher του συλλόγου μας, θα αναλάβει να μας εξηγήσει πώς η φυσική και ψυχική ευεξία συναντούν την εσωτερική αρμονία μέσα από ένα ανοιχτό μάθημα yoga.

16:00 – 17:00 Taekwondo

Ο Δάσκαλος μας Σταμάτης Δρίτσας με τους μαθητές μας, θα μας παρουσιάσουν το άθλημα του taekwondo με μια επίδειξη και στη συνέχεια όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στο ανοικτό μάθημα.

17:00 – 18:00 Zumba

H Νατασσα Μπουρνέλη, Zumba instructor του συλλόγου μας, με τους μαθητές της θα μας βάλει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα από χορό και μουσική.

18:00-19:00 Θεατρικό Παιχνίδι

Η Ειρήνη Κουτσάκη με τη βοήθεια των μαθητών του συλλόγου μας θα παρουσιάσουν ένα ανοιχτό μάθημα-δρώμενο με τίτλο «Ο Αϊ Βασίλης έχει Πρόβλημα»

19:30 Χριστουγεννιάτικη Βραδιά με Σαξόφωνο, DJ και χριστουγεννιάτικες γεύσεις

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε στα Χριστούγεννα! Ο Γιάννης Γεναράκης με το σαξόφωνο του και o DJ Αγγελός Καραγιαννάκος θα αναλάβουν την μουσική επένδυση της βραδιας, με μοναδικές χριστουγεννιάτικες (και όχι μονο) νότες.

Το μενού της βραδιάς έχει επιμεληθεί ο Gourmet Chef Ευάγγελος Κασαπάκης και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλον: Ζεστό κρασί, Ποικιλίες Τυριών και Αλλαντικών, Λουκάνικα στη σχάρα και χριστουγεννιάτικες βαφλές και γλυκό ποπ κορν.

Παράλληλα θα λειτουργεί και η ψησταριά με σουβλάκια και πατάτες τηγανητές αλλα και η κάβα με ποτά, μπύρες, κρασί, αναψυκτικά και ζεστή σοκολάτα.

Κυριακή 16/12/2023

Ανοιχτά από 09:00 εώς αργά το βράδυ

10:00 Κυνήγι Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Το στοιχεία θα είναι όλα μπροστά σας, μπορείτε να λύσετε το μυστήριο και να βρείτε τον χαμένο χριστουγεννιάτικο θησαυρό; Το ξωτικό Ραφαέλα αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει στο θυσαυρό. Μετα τον θυσαυρό θα ακολουθήσει facepainting και Μπαλονοκατασκευές με το ξωτικό Ραφαέλα.

12:00 Άφιξη Αϊ Βασίλη και ξωτικού

Ο Άγιος Βασίλης, αφού περάσει πρώτα από τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας θα έρθει και θα σταθμεύσει το έλκηθρό του, που αλλού στον φυσικό του χώρο, στο χριστουγεννιάτικο χωρίο. Τα παιδία θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στο έλκηθρο του και να φωτογραφηθούν μαζί του. Στη συνέχεια θα περάσει στο σπίτι του, όπου θα συνομιλήσει με τα παιδιά και θα παραλάβει τα γράμματά τους. Θα ακολουθήσει παιχνίδι με το ξωτικό πριν μοιράσει δώρα στα παιδιά ο Άγιος Βασίλης και αναχωρήσει για να επιστρέψει στον Βόριο Πόλο.

14:00-16:00 Σκάκι

Ο Δάσκαλος του συλλόγου μας Κώστας Κλόκας μετά από μια μικρή παρουσίαση για τα οφέλη που έχει το σκάκι στα παιδιά και στους μεγάλους θα αναμετρηθεί ταυτόχρονα με 10-15 αντιπάλους (Αγώνας Σιμουλτανε). Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ένα μίνι τουρνουά για όσους θέλουν να συμμετέχουν.

16:30 Παραδοσιακά Παιχνίδια

Παίζουμε μικροί και μεγάλοι τα παιχνίδια της γειτονιάς. Μουσικές καρέκλες, τυφλόμυγα, μήλα, αγαλματάκια ακούνητα, αυγοδρομίες και πολλά άλλα παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

20:00 Βραδιά Καραόκε

Η εκδήλωση φτάνει στο τέλος και πριν αποχαιρετιστούμε ας πούμε ένα τραγούδι! Ο DJ Μάνος Κωνστνατνουλάκης έχει αναλάβει να μας διασκεδάσει με καραοκε αλλά και μουσικές από «κανονικούς» τραγουδιστές. Θα λειτουργεί επίσης και η ψησταριά με σουβλάκια, λουκάνικα, πατάτες τηγανητές αλλα και η κάβα με ποτά, μπύρες, κρασί, αναψυκτικά για να μη μείνει κανείς από δυνάμεις.

Η βραδιά και το χωρίο θα κλείσει με ένα show πυροτεχνημάτων.

Σας περιμένουμε όλους με πολύ χαρά!


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........