Παρέμβαση Βατσινά για το "μπλόκο" στους ελεύθερους επαγγελματίες για τα POS

 "Θέλουν να εγκαταστήσουν POS αλλά... δεν μπορούν!" Κοινοβουλευτική παρέμβαση από την βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του κόμματος, Ελένη Βατσινά αναφορικά με την υποχρέωση εγκατάστασης μηχανημάτων POS ως το τέλος του τρέχοντος μήνα. 


Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κ.Βατσινά προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών σημειώνει ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε η υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε συγκεκριμένους κλάδους. 


Σήμερα, λίγο πριν "παρέλθει η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου, οπότε οι επαγγελματίες οφείλουν να έχουν εγκαταστήσει POS, αλλιώς κινδυνεύουν με υπέρογκα πρόστιμα, οι Τράπεζες δεν παρέχουν τη δυνατότητα αυτή σε επαγγελματίες που έχουν οφειλές και άρα τους καθιστούν αυθαίρετα και μονομερώς εν δυνάμει φορολογικούς παραβάτες και οφειλέτες του Δημοσίου". 


Την ίδια ώρα Τράπεζες απαιτούν δέσμευση τριετίας από τους επαγγελματίες που αποκτούν τερματικό, "γεγονός που αποτελεί υπέρμετρη συμβατική δέσμευση αντίθετη με το καθεστώς ελεύθερης αγοράς", ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι Τράπεζες παρέχουν POS με την προϋπόθεση ορισμένου τζίρου της επιχείρησης, ενώ "στις

περισσότερες - αν όχι όλες τις - περιπτώσεις, οι Τράπεζες προβαίνουν σε υπέρμετρες χρεώσεις ανά συναλλαγή και ανά μήνα". 


Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι επιχειρήσεις να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, είτε αδυνατώντας να αποκτήσουν POS, είτε να συναινέσουν σε όρους μη συμφέροντες για τις επιχειρήσεις τους. Για το λόγο αυτό, η Ελένη Βατσινά καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν πρόκειται να δοθεί παράταση πέρας της 31ης Ιανουαρίου για την υποχρεωτική εγκατάσταση POS αλλά και το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ώστε να οριοθετηθεί νομοθετικά η συμπεριφορά των τραπεζών που μονομερώς ορίζουν προϋποθέσεις και χρεώσεις στις συναλλαγές των επαγγελματιών, ενόψει και της ιδιαίτερα σύντομης προθεσμίας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........