Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο επίκεντρο σύσκεψης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό

 Συνάντηση εργασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τους μελετητές Σωτήρη Λιάρο, Σοφία Μυλωνά, Γιώργο Πετράκη και Γιώργο Αλεξάκη καθώς και με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το χειρισμό μιας σειράς νευραλγικών ζητημάτων για το Δήμο, όπως είναι η μελλοντική χρήση του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», ο Βόρειος Οδικός Άξονας καθώς και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στο λιμάνι Ηρακλείου μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης στον Όμιλο Γκριμάλντι από τη Βουλή. Αναλύθηκε επίσης η βαρύτητα μιας σειράς παραγόντων, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η δημοτική οδοποιία, τα όρια των οικισμών και η αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού της πόλης τα επόμενα χρόνια.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε για μια ακόμη φορά την κεφαλαιώδη σημασία της εκπόνησης ενός νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. «Αναγνωρίζω ότι το εγχείρημα εμπεριέχει μεγάλες προκλήσεις και χρονίζοντα ζητήματα» δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «H ολοκλήρωση του αποτελεί ζωτικό στόχο για το Δήμο. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην μελετητική ομάδα, υπάρχουν επίσης και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει το έργο.».


Οι μελετητές συμφωνώντας με τον Δήμαρχο, σημείωσαν ότι τέτοιας κλίμακας χωροταξικός σχεδιασμός έχει να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και επεσήμαναν ότι κρίσιμος παράγοντας για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι η στενή συνεργασία των ικανών στελεχών του Δήμου με τους μελετητές.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........