Υπογραφή σύμβασης για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων στο Δήμο Χερσονήσου

 Τη σύμβαση για το υποέργο 1: «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων» της πράξης: «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Μπάτσης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία: «ΕΚΩΝ GROUP Ι.Κ.Ε» παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη.


Συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε οικοδομικές εργασίες, όπως καθαιρέσεις, αποκατάσταση φθαρμένων επιχρισµάτων, χρωματισμούς, στεγανώσεις, επιτοίχιες επικαλύψεις και αποξηλώσεις παλαιών και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων. Η ανάγκη για τις παρεμβάσεις αυτές προκύπτει εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στις σχολικές εγκαταστάσεις λόγω υγρασίας, λόγω καιρικών συνθηκών και φυσικών φθορών που οφείλονται στην πάροδο του χρόνου, αλλά και στην καθημερινή χρήση των κτιρίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.


Οι εργασίες, που θα καλύψουν ανάγκες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου ξεκινούν άμεσα και θα διαρκέσουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη.


Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 10185/2021/07-04-2022 Απόφαση Ένταξης, Πρόσκληση ΑΤ10, στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».


Ο Δήμαρχος, Ζαχαρίας Δοξαστάκης αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Τόνισε ότι για τη δημοτική αρχή, η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας αποτελεί πρώτης προτεραιότητας θέμα και προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος - μετά τη σύνταξη των αναγκαίων μελετών – θα διεκδικήσει την εξασφάλιση πόρων για την υλοποίηση των προγραμμάτων σχολικής στέγης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........