Επιχείρηση «Καθαρή Πόλη»: Ξανά σε χρήση οι μηχανοκίνητες σκούπες και το ευέλικτο ρυμουλκούμενο πιεστικό όχημα Εισερχόμενα

 Την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της μηχανοκίνητης σκούπας καθαρισμού και του μικρού ρυμουλκούμενου πιεστικού οχήματος που βγήκαν ξανά στους δρόμους του Ηρακλείου, είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός παρακολουθώντας τη λειτουργία τους μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη.


Ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει δυο μηχανοκίνητες σκούπες, οι οποίες μαζί με το ρυμουλκούμενο πιεστικό όχημα επέστρεψαν ξανά σε χρήση έπειτα από πολύμηνη περίοδο αδράνειας, λόγω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. 


Μετά την επισκευή των ζημιών και την κατάλληλη συντήρησή τους, αποδόθηκαν εκ νέου στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας διευκολύνοντας σημαντικά το έργο τους.


Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, έχοντας ήδη τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να έχει ο Δήμος σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτει, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναφορά στους δρόμους και αυτών των μηχανημάτων. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των εργαζομένων της καθαριότητας, τόνισε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Δήμου μέσα από την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων, ενώ επεσήμανε ότι η υπόθεση της καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου, είναι κοινή υπόθεση όλων των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα δίνοντας λύσεις, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και από τους πολίτες. Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να κάνουν την καθαριότητα υπόθεση όλων μας.

Τα συγκεκριμένα σάρωθρα είναι ευέλικτες μηχανοκίνητες σκούπες οι οποίες με τη μέθοδο της αναρρόφησης, επιτρέπουν τον καθαρισμό δύσκολων σημείων στην πόλη όπως είναι οι γωνίες και οι σχάρες των δέντρων.


Το ευέλικτο ρυμουλκούμενο πιεστικό όχημα χρησιμοποιείται αντίστοιχα σε στενά και δυσπρόσιτα σημεία για μεγάλα οχήματα, προσφέρει εξοικονόμηση στη χρήση του νερού, ενώ παρέχει τη δυνατότητα εξειδικευμένου καθαρισμού κάθετων και οριζόντιων επιφανειών με τη χρήση ειδικών υλικών.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........