Μαλιώτικο Καρναβάλι σαύριο Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

  Το Μαλιώτικο Καρναβάλι, που μετράει ήδη δεκαπέντε παρουσίες από το 1997 ως σήμερα με τη σημερινή του οργανωμένη μορφή, είναι και φέτος έτοιμο να χαρίσει αξέχαστες στιγμές χορού, κεφιού, ξεγνοιασιάς, την Κυριακή 17 Μαρτίου, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου.


Η Παρέλαση με παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο ξεκινά στις 16.00 από την ανατολική πλευρά της κεντρικής λεωφόρου των Μαλίων και τη διασχίζει ως το τέλος της, στο μνημείο των Ηρώων, στη δυτική έξοδο.


Την παρέλαση ανοίγουν τα τύμπανα της ομάδας «Αντικρουστοί», ακολουθούν οι Ξυλοπόδαροι και έπειτα η ομάδα Bango Bongo με ένα φαντασμαγορικό σόου με μπουρμπουλήθρες. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συνοδεύει τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού και έπονται τα πληρώματα με τις εντυπωσιακές, χειροποίητες στολές και τα επαγγελματικής κατασκευής άρματά τους. 

.com/img/a/


Την Παρέλαση κλείνουν οι Βραζιλιάνες χορεύτριες με τον μαγευτικό ρυθμό και τα φαντασμαγορικά κουστούμια τους και ο «Θυρεός», το σήμα κατατεθέν του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.


Σε τυχαία σειρά τα πληρώματα για το 2024 είναι:


1. Μικροί Μπελάδες

2. Φύλακες

3. Άγγελοι του Γιάννη

4. Μάντσεστερ Σίσι

5. Γιού-Χου

6. Τσοκάριανς

7. Φιλωνίδειος Πολιτιστικός Σύλλογος Χερσονήσου

8. Ανεμαλιασμένοι

9. Οι Ήρωες του Disney

10. Nicola West Stage Group

11. ΡεΜάλια

.com/img/a/

Τα άρματα αντανακλούν τη φαντασία, την έμπνευση, και τη δημιουργική διάθεση των συμμετεχόντων οι οποίοι, χρόνο με το χρόνο ξεπερνούν τον εαυτό τους και με μεράκι, φαντασία αλλά και ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς επιτυγχάνουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άρματα που ακολουθούν τα Πληρώματα είναι σχεδόν όλα κατασκευασμένα στο Καρναβαλικό Εργαστήρι από συνεργάτες του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.


Οι στολές των πληρωμάτων είναι χειροποίητες, ραμμένες από επαγγελματίες, ευφάνταστες, εντυπωσιακές, καλόγουστες, πολύχρωμες και χιουμοριστικές, με θέματα από την επικαιρότητα, ταινίες, κόμικ, παραμύθια, την πολιτική και την καθημερινότητα και, βέβαια, διαφέρουν κάθε χρόνο.


Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο θα απαγορευτεί από τη 1 το μεσημέρι, υπό την επίβλεψη της Τροχαίας Ηρακλείου, και θα επιτραπεί ξανά στις 9 το βράδυ. Έχουν προβλεφθεί χώροι στάθμευσης περιμετρικά των Μαλίων, ενώ τρενάκι θα μεταφέρει τους θεατές που θα σταθμεύσουν σε μεγάλη απόσταση. Μετά την Παρέλαση ακολουθεί πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Μμμ…ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024! Σας περιμένουμε στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού στα Μάλια στις 17 Μαρτίου 2024 στις 16.00, με μια υπόσχεση: ακόμα δεν είδατε τίποτα...

Οργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή Μαλιώτικου Καρναβαλιού. Συνδιοργάνωση: Δήμος Χερσονήσου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........