Οι αθλητές του KNOSSOS RUN 2024 γεύτηκαν την Κρητική φιλοξενία στον πολιτιστικό σύλλογο Πατσιδών

 Μια όμορφη βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Πατσιδών  Αίθουσα Εμμανουήλ Γαλανάκης το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, παραμονή του KNOSSOS RUN 2024.


Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Πατσιδών υποδέχτηκαν τους διοργανωτές και τους αθλητές που συμμετείχαν στους ημιορεινούς αγώνες δρόμου και πεζοπορίας 23 , 10 και 6,6 χλμ καθώς και ο αγώνας Downhill, που αναδεικνύουν τα μοναδικά μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα. 



Μια νοητή γραμμή που συνδέει αιώνες, μύθους, έργα ανθρώπων, ιερά μνημεία και εκπληκτικές δημιουργίες της φύσης.


Ο ημιορεινός αγώνας δρόμου και πεζοπορίας 23km ξεκινουν από τις αρχαιότητες της Κνωσού, ανεβαίνει από το μινωικό μονοπάτι στο ιερό βουνό Γιούχτας και τερματίζει στις Αρχάνες. 

Ο ορεινός αγώνας τον 10,7 χλμ. ξεκινάει απο Αρχάνες με κατευθυνση βορειοδυτικά του Γιούχτα με τερματισμός στο πολιτιστικό κέντρο των Αρχανών



Ο πολιτιστικός σύλλογος Πατσιδών σε ένα ανοικτό κάλεσμα για τον κόσμο διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση που απώτερο σκοπό είχε ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά τους αθλητές και λεπτομέρειες για την πολύ σπουδαία αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείτε.



Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κύριος Μανόλης Κοκοσάλης, η αντιδήμαρχος του δήμου κυρία Αντωνιδάκη, η κύρια Θεοδώρα Κουτεντάκη Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο κύριος Γιώργος Καρτσάκης, Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλου στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας. ο κύριος Γιάννης Αναστασάκης  Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας, η κυρία Πόπη Αυγενάκη εκπροσωπώντας τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, ο  τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Πατσιδών Μανώλης Ζωγραφιστός, ο πρόεδρος του συνδέσμου Μαγείρων και ζαχαροπλαστών κύριο Νεκτάριος Μωυσάκης και ο διευθυντής ξενοδοχείων κύρος Παύλος Μαθιουδάκης




Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσίδων Κώστα Γκούφα, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον Παντελή Καμπαξή τον Σύλλογο μαραθωνοδρόμων Κρήτης 'Ικαρος .


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κύριος Μανόλης Κοκοσάλης 


Χαιρετισμό απηύθυναν και οι εκπροσώποι της Περιφέρειας Κρήτης.






Τα μέλη του συλλόγου είχαν φριντίσει για το παραδοσιακό κέρασμα με χυμούς και αναψυκτικά και βέβαια με ένα ιδιαίτερο κέρασμα με μακαρόνια με βραστό κοτόπουλο που με αφορμή το αποκριάτικο κλίμα της εποχής ονόμασαν PASTA PARTY.






Καθοριστική ήταν η συμβολή της κυρίας Ρένας Πρινιωτάκη η οποία διατηρεί παραδοσιακό καφενείο τις Πατσίδες, και επιμελήθηκε το ψήσιμο του κεράσματος που προσφέρθηκε στους καλεσμένους.


Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς η μουσική συντροφιά του κυρίου Δαμιανάκη ( Δαμιανού ) απο την Ροδιά του δήμου Μαλεβιζίου όπου οι ιδιαίτεροι στίχοι με τους ήχους του μαντολίνου του πρόσφεραν χαμόγελα στον κόσμο.






















ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........